Jump to content

dodatno auto osiguranje zbog životinja


anonimno

Preporučene objave

Hvala unaprijed onima koji žele pomoći: zanima me da li je moguće osigurati auto od oštećenja koje nanesu životinje, i još, ako su ta oštećenja već nastala, ali pretpostavljam da će se nastaviti i dalje.

Naime (objavila sam ovu temu i na ostalim pravnim pitanjima), jedna roda (da, roda) već neko vrijeme misli da je njen odraz u mom autu još jedna roda pa svakom prilikom udara kljunom u auto i nasrće na njega čime je napravila brojne ogrebotine a na nekoliko mejsta i skinula boju. Što mi je činiti?

 

Prebačeno sa posta "ostala pravna pitanja"

________________________

Moja je situacija ovakva: u vlastitom dvorištu auto mi već 10-ak dana uništava roda. Pretpostavljam da radi svog odraza u autu metalik tamno plave boje misli da pred njom stoji još jedna roda i onda hoda oko auta u ranu zoru kad svi spavamo i kljuca po bokovima auta, zalijeće se u njega, i da ne duljim, svojim je kljunom napravila tolike ogrebotine da je bojanje auta neizbježno. Na nekoliko je mjesta potpuno skinula boju. Moje je pitanje mogu li sad nekako osigurati auto, budući da će se to ponavljati i dalje (jer nemam garažu) i tako izbjeći plaćanje velikog iznosa za bojenje auta?

Imam osnovno osiguranje auto, ali znam da ono ne pokriva i poludjelu rodu. Hvala na svakom odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije moguće osigurati auto nakon što je šteta nastala. Isto tako nije moguće napraviti osiguranje ako postoji saznanje da će se šteta dogoditi. To bi zapravo bilo osiguravanje "sigurnae štete".

U pravilu se kasko osiguranje koje pokriva ovakve štete ugovara u istom terminu kada i obvezno osiguranje. Naknadno kasko osiguranje i nakon toga prijava štete je ništavan posao te se šteta ne bi mogla ispaltiti.

Jedino što vam preostaje je zaštititi (pokriti) vozilo.

Isto tako biste mogli kontaktirati društvo za zaštitu životinja koji će vjerojatno premjestiti rodu na neko drugo stanište.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija