Jump to content

Prometna nesreća


anonimno

Preporučene objave

Prošli tjedan sam imao prometnu nesreću u kojoj je bila samo materijalna šteta. Čovjek je autom prestrojavajuči se ušao u moju traku i odbacio me na nogostup gdje sam pogodio dva stupića protiv parkiranja i zabio se u zid zgrade. Po mojemu on je krivac za nesreću. Molim vas da mi objasnite daljnji tijek potraživanja plačanja odštete od njegovog osiguranja. Kada mogu očekivati policijski zapisnik?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da ste razmjenili podatke: ime, prezime, broj police, osiguravajuća kuća.

S tim podacima idite u njegovu osiguravajuću kuću, ponesite vozačku i prometnu dozvolu.

Tamo ćete popunit obrasce za naknadu štete a njihov procjenitelj će vam slikati auto i uručiti zapisnik o izvidu štete. Nakon toga možete popravit auto o svom trošku jer će šteta biti isplaćena kad dođe policijski zapisnik. U pravilu to dugo traje cca 1-3 mjeseca. U manjim gradovima brže a u većim sporije.

Ako serviser ima dogovor s osiguravajućom kućom onda ne morate vi plaćat popravak već samo račun popravka odnijeti u osiguravajuću kuću koja će ga verificirati i obvezati se da će štetu direktno platiti serviseru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako mogu pomoći samo jednim detaljem jer sam i sama imala udes prije tri i pol tjedna ali na autocesti gdje se dogodilo slično. Tip se uključio na autoput i šišao punom brzinom desnu traku i ušao u lijevu ravno na mene gurajući me u ogradu. Sve gore navedeno sam učinila i čekam policijski zapisnik jer mi bez toga odbijaju platiti štetu. Tip koji me je "pokupio" tvrdi sada da sam se ja zabila u njega. Policajcu je rekao na očevidu da mu je zasmetalo vozilo s desne strane i da nije kamo nego u mene. (Nelogičnost iskaza). Napustio je i mjesto nesreće čak. Izašla je policija iz Heinzelove u Zagrebu na očevid a nesreća je bila na autocesti A1 čvor Sv. Helena. Rekli su mi danas da u roku mjesec zapisnik mora biti gotov.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija