Jump to content

Obiteljske kuće uskoro bez građevinske dozvole


anonimno

Preporučene objave

Zakon o građenju ( NN 175/03) kaže."obiteljska kuća jestgrađevina stambene namjenena zasebnoj građevinskoj česticis najviše dva stana, koja nema više od podruma i tri nadzemne etaže namjenjene stanovanju, te čija građevinska(bruto) površina na prelazi 400 m2, a u koju površinu se uračunava i površina pomoćnih građevina(garaža,kotlovnica,drvarnica,spremišta, gospodarskih građevina i slično)ako se grade na istoj građevinskoj čestici.Nadzemnom etažom smatra se i tavanska etaža namjenjena stanovanju". Ovo je navedeno u članku 4 citiranog zakona, pa je nejasno, što se misli pod pojmom e t a ž a?, jer kod "ETAŽIRANJA", etaža nije isto što i kat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Toi je bio stari zakon, sada treba da dodje novi, bolji, ljepsi, brzi, seksipilniji i hrvatskiji koji kaze:

 

Članak 209.

(1) Građenju zgrade čija građevinska (bruto) površina nije veća od 400m2 i

zgrade za obavljanje isključivo poljoprivrednih djelatnosti čija građevinska (bruto)

površina nije veća od 600 m2, može se pristupiti na temelju pravomoćnog rješenja o

uvjetima građenja.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prijedlog zakona o prostornom uređenju i gradnji govori: obiteljska kuća je građevina isključivo stambene namjene s najviše tri stana na zasebnoj građevnoj čestici i građevinske (bruto) površine do 400 metara kvadratnih u koju se uračunava i površina pomoćnih građevina ako se grade na istoj građevnoj čestici, te s najviše P0+P+2K, odnosno P0+P+1K+Pk, ako je potkrovlje stambene namjene.

 

u sadašnjem zakonu razlika je to što se obiteljska kuća sastoji od dva stana i to što se može s građevinskom dozvolom napraviti kuća, a zatim bez građevinske dozvole a s ovjerom glavnog projekta napraviti pomoćnih građevina namijenjenih redovitoj uporabi obiteljske kuće ili stambene zgrade koje se grade na zemljišnoj čestici obiteljske kuće ili stambene zgrade za koju je izdana građevinska dozvola kao što su garaža, spremište, drvarnica i sl. razvijene tlocrtne (bruto) površine do 50 mm2 i visine sljemena do 4 m od razine okolnog tla; staklenik za smještaj bilja tlocrtne (bruto) površine do 12 m2 i visine vijenca do 4 m od razine okolnog tla; vrtna sjenica ili nadstrešnica; cisterna za vodu; septička jama.

 

ali svaki zakon je pisan tako da može ovako i onako :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija