Jump to content

Što učiniti ?!


anonimno

Preporučene objave

Zamolila bih da mi pomognete, a radi se o slijedećem :

Prije 3g. kupila sam prvu nekretninu. Otac je prodao svoju nekretninu da bi zajedno sa ušteđevinom dao meni i mom sinu (unuku) novčana sredstva. Kupoprodajni ugovor je na moje ime iz razloga neplaćanja poreza.

Pitanje glasi : Koji dokumenat napraviti gdje će biti navedeno da je to sve meni otac darovao iliti dao u nasljeđe...

Čujem razne informacije u stilu odlaska kod javnog bilježnika da se napiše pravno valjano - kako bi to trebalo biti sročeno i gdje da se javim ?!

 

Znam da tek nakon 5g. navedenu nekretninu mogu prodati...a željela bih iza tih 5g. darovati ocu da on bude vlasnik....

 

Hvala na odgovorima,

 

Tražila sam po forumima, al nisam našla nešto slično...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...meni ovdje nije puno toga jasno...kao prvo da li ste uopće sklopili ikakav darovni ugovor kad vam je otac dao novce vama i vašem sinu...kao drugo ako ste vi osoba koja ste kupila nekretninu i ako se vodite kao vlasnik čemu uopće spominjanje darovanja ili naslijeđivanja od vašeg oca...kao treće ne shvaćam zašto vi ako to želite naslijediti prije toga uopće želite prenijeti vlasništvo na vašeg oca....mislim meni ovdej nije baš sve jasno... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikakav Ugovor o darivanju nije sklopljen - otac je prodao stan manji u svom vlasništvu kako bi meni i sinu omogućio da kupimo veču nekretninu, te nam dao svoju ušteđevinu....

Pitanje sam postavila u svezi dokumenta iz razloga ako ja danas-sutra želim ući u izvanbračnu zajednicu - kakva su prava te dr. osobe, moga dijeteta...

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ako je ta nekretnina vaše vlasništvo nemate razloga za brigu jer taj vaš sin je spada u prvi nasljedni red....a ako baš želite možete vašeg sina navesti u oporuci kao osobu kojoj ostavljate nekretninu, ili jednostavno zna se šta tko unosi u tu izvanbračnu zajednicu i kakva prava uopće ima taj izvanbračni suprug i nakon kojeg vremena ta prava stječe.....to je moje mišljenje!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija