Jump to content

Nasljedivanje djece iz prvog braka


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

moj muz ima dvoje djece iz prvog braka. Napisali smo ugovor o dozivotnom uzdrzavanju u kojem dobivam nakon njegove smrti kucu i stan. Zanima me da li djeca mogu pobiti taj ugovor o dozivotnom? I sto se dogada sa ostatkom imovine (nekretnine pokretnine) tj. kako se dijeli ta imovina (na jednake dijelove ili)? :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o doživotnom uzdržavanju se u pravilu teško pobija, samo iz nekih specifičnih razloga i obično je dosta teško dokazati - npr. da je nesrazmjer između onoga što ste dali i primili jer ste znali da će primatelj uzdržavanja brzo umrijeti i sl.

 

Sve što nije obuhvaćeno tim ugovorom ulazi u ostavinsku imovinu koja se dijeli na jednake dijelove između djece i bračnog druga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako, ona imovina koja vam pripada po ugovoru o doživotnom uzdržavanju nakon smrti muža pripada samo Vama,djeca mogu to pobijati-pitanje kako i da li imaju šanse za uspjeh. teško je to pobiti.

dalje, za svu ostalu imovinu nakon smrti muža treba utvrditi jel to bila vaša bračna stečevina ili nije?

Ako je bila ,što znači da ste je zajedno u braku stekli tada vama pripada pola jer je to bila zajednička imovina, a durgu polovicu dijelite s djecom na tri dijela

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najljepsa hvala na odgovoru !

I jos jedno pitanje...muz je naslijedio imovinu od roditelja (sve cisto) koju je prodao i dobio novac za to prije ponovnog sklapanja braka. U braku je kupio za taj novac nekretnina i pokretnina i nesto novca je stavio na banku . Da li se ta kupljena imovina racuna kao stecevina u braku ? Sto je sa novcem na banci kako se on dijeli? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija