Jump to content

ozljeda na radu


ninaj

Preporučene objave

Poštovani!

Javljam se prvi puta na forum i molila bih nekog za pomoć.

Nigdje ne mogu na netu pronači koja su moja prava vezana uz ozljedu na radu.Radi se o tome da sam ozljedila ligamente na koljenu a vjerovatno i meniskus.Znam da ako poslodavac uplacuje zdravstveno da imam pravo na odštetu.Stvar je u tome da sam ja kod tok istog poslodavca godinu i tri mjeeca,a uplaćeni su mi doprinosi samo za jedan mjesec prošle godine.Jednostavnije rećeno ne podmiruje svoje obveze.Da li ima ikakvog smisla radit prijavu ozljede na radu?Neki su mi rekli da u tom slučaju poslodavac isplačuje ozljedu ako se pokrene postupak.Unaprijed se zahvaljujem svima na bilo kakvoj informaciji!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otići doktoru tamo reći da ste se ozlijedili na radu (uključivo i sat do dolaska i sat po povratku s posla jer je ozljeda na radu i kad se ozlijedite idući na posao), uzeti dokumentaciju, prijaviti poslodavcu ozljedu na radu, koji treba (max rok mjesec dana) prijaviti ozljedu hzz-o, kad zvršite s liječenjem i terapijom dajete papirologiju i dobivate odštetu, ako niste zadovoljni pokrećete privatnu tužbu i tražite ostatak od poslodavca. Bitno je da ste se pridržavali pravila zaštite na radu i koristili zašt. opremu propisanu za vaše radno mjesto. Ozljedu treba prijaviti i već zbog toga jer će vas terapija koštati debelo, a i umanjenje plaće zbog bolovanja je veće ako se ne radi o ozljedi na radu. Dakle prijaviti ozljedu ako je do nje došlo zbog neodgovarjućih uvjeta rada utužiti i poslodavca i riješiti doprinose.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija