Jump to content

otkup stana u nasljedstvu


anonimno

Preporučene objave

Pokojni otac je bio nositelj stanarskog prava,stana koji je dobio od poduzeca u kojem je radio. Poslje njegove smrti (1994g.) u stanu smo živjeli brat i ja sa majkom koja nikada nije bila vjenčana za našeg oca , 3 g. prije smrti prekinuli su izvanbračnu zajednicu.

Zbog neslaganja s majkom brat i ja smo otišli iz stana i osnovali porodice kod današnjih supruga.

Majka je iskoristila situaciju dok smo bili na ratištu da je od poduzeća dobila suglasnost za prijenos stambenog prava na sebe ali u odluci piše da će ga koristiti zajedno sa sinovima (brat i ja), i ušla je u otkup stana.

Ostavinskom raspravom brat i ja smo jedini nasljednici ostale očeve imovine, ali stan kao stanarsko pravo tj. otkup nije ušao u ostavinu, možemo li brat i ja zatražiti stan kao naknadno pronađenu imovinu?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otac je bio vlasnik stana koji je dobio od poduzeća, ( znate tako su svi otkupljivali te dobivene stanove) ali stan ni danas nije upisan u gruntovnicu jer zgrada nije etažirana i u katastru je u vlasništvu Novogradnja d.d. u stečaju. Žena je pokušavala sebe upisati u gruntovnicu ali ne uspjeva…Šta nam je činiti? Hvala puno.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija