Jump to content

Nasljedno stanarsko pravo?


DIDAS

Preporučene objave

Znači; takav stan ne ulazi u ostavinsku raspravu, ali se stanarsko pravo može prenijeti na bilo koga u domaćinstvu? Kako upisati u grutovnicu nekaj kaj nije tvoje? Ne znam.. Ne razumijem. U mom slučaju otac nije bio vlasnik stana već poduzeće (sada je isto u stečaju). Ima potpisani ugovor o korištenju stana. U biti uopće ne znam otkud da krenem. Da li otići u poduzeće i probati dobiti otkup, ili se prvo posavjetovati s odvjetnikom da me uputi??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako vaš otac nije u roku podnio zahtjev za otkup i eventualno nakon odredjenog kratkog roka podnio i tuzbu to stanarsko pravo se po sili zakona pretvorilo u zasticeno najmoprimstvo.

 

ako vi nemate useljivu kuću ili stan i ako ste bili clan domacinstva onda imate pravo sklopiti s tim poduzecem ugovor o najmu stana sa zasticenom najamninom.

 

drugih prava nemate

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam puno. Znam da u biti nemam puno mogućnosti, jedino se nadam da se imam još kome obratiti (valjda negdje postoji još dio tog poduzeća gdje se to može napraviti). Skupit ću paipre koje imam i krenuti. Jedino dobro u svemu tome je da smo ja i dijete članovi domaćinstva. Mada se rodbina sa svih strana svijeta već javila da pita šta je sa stanom.. Koliki je njihov dio.. I tako mislim da nemam šta izgubiti - ništa ni nemam. Kako je otac živio; tako je sada i s našim stambenim pitanjem; nesređeno. Ali to je više za caffe kutak..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija