Jump to content

izvanbračna zajednica


sheela

Preporučene objave

kad kopam malo po netu pa i po ovom forumu uglavnom nalazim pitanja vezana za prekidanje izvanbračne zajednice i usporedbe s brakom u tom smislu (razvod i prava koja imas ili nemas) ..ono sto mene zanima nije to nego da li dok sam u izvanbračnoj zajednici imam ista prava kao u braku..odnosno, konkretno...u vezi smo 4 godine, zivimo zajedno godinu dana...ja nemam potrebe udavati se odnosno potpisivat papir ..osim ako mi to ne olaksava zivot;)) u smislu prakticnih zivotnih stvari (dok smo u zajednici, a ne nakon sto se ona prekine)..dakle, koliko je zivot jednostavniji s potpisanim papirom nego bez njega?;)) nadam se da kuzite sto pitam i da ce se nekom dat odgovarat;))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako sam mišljenja da brak olakšava život, npr. samo zbog poreza. Porezni zakoni ne poznaju vanbračnu zajednicu u onom smislu kao što je to u Obiteljskom zakonu. Jako su strogi, tako da primjerice prilikom prijenosa nekretnina među izvanbračnim partnerima ne priznaju takvu zajednicu kao što je to slučaj s izjednačavanjem bračne i izvanbračne zajednice u Obitrljskom zakonu. Sigurno postoji još primjera, i ako su odnosi među partnerima ok, brak svakako olakšava život u HR.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

to sam si i mislila, bas za takve stvari tipa kredit;)) jer ono kao nailazim na ono vanbracna zajednica u trajanju od 3 godine je izjednacena bracnoj po ovome i onome al zapravo ipak i nije bas;)) a nekom ko ne pozna zakone i slicno (kao ja) to sve bas nije jasno i tako...i treba nam drugi pogled (ili peti, ili deseti) na zakone i sl. da bi povatali sve ;))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija