Jump to content

evidencija


glaskoncILLa

Preporučene objave

prije godinu dana me je zaustavila policija i izmjerena mi je nedopustena kolicina alkohola u krvi.

odmah sam dobio prekrsajni nalog na koji sam se zalio preko PU koja mi ga je izdala.

nakon toga nisam dobio nikakvu obavijest, dakle proces je jos uvijek u toku.

 

prije nekoliko dana mi se dogodila slicna situacija, dakle opet sam zaustavljen i opet mi je izmjerena nedopustena kolicina alkohola, ali ovaj put nisam odmah dobio prekrsajni nalog, dakle vjerovatno cu ga dobiti direktno od suda.

 

situacije su se dogodile u dvije razlicite zupanije.

 

ono sto me zanima je da li na sudu postoji evidencija o dogadjajima iako trenutno nema nijedna

pravomocna presuda, odnosno da li sudac iz jedne zupanije moze vidjeti da sam u drugoj zupaniji imao slicnu situaciju iako postupak jos nije zavrsen, te na sto sve bih se eventualno mogao zaliti u zalbi?

 

molim samo ozbiljne odgovore, svjestan sam da sam in deep shit i ne treba me podsjecati na to, ali posjedovanje vozacke mi je presudno za posao kojim se bavim pa zelim pokusati sve sto je moguce..

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

budući ste za prvi događaj uložili prigovor, sve je otišlo na prekršajni sud, a koji će vas pozvati na raspravu. za drugi događaj vrijedi isto. ne znam što vam znači evidencija o događajima, ali na sudu se vodi postupak protiv vas, to znači da ste uvedeni u evidenciju okrivljenika, što znači da se vaše ime nalazi u upisniku prekršjanog suda. sudac ne može znati da je protiv vas u drugoj županiji pokrenut prekršajni postupak. kad se jedan od njih okonča, onda će policija sudu dostaviti izvadak iz prekršajne evidencije, iz koje će biti vidljiva vaša eventualna kažnjavanost. trenutno se nemate na što žaliti, kad dobijete rješenje (a prije njega bi trebao ići poziv za saslušanje), onda ćete ulagati žalbu, a što ćete pisati to morate sami, jer za alkohol vam i nema nekih isprika. zaglibili jeste, to već i sami znate, međutim prije nego ste "cvrknuli" trebali ste misliti na "dragu vozačku". :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sudac ne može znati da je protiv vas u drugoj županiji pokrenut prekršajni postupak. kad se jedan od njih okonča, onda će policija sudu dostaviti izvadak iz prekršajne evidencije, iz koje će biti vidljiva vaša eventualna kažnjavanost.

 

hvala, to je ono sto me zanimalo, buduci da ce dio zalbe biti zasnovan na tome da nisam napravio slican prekrsaj.. :-)

 

trenutno se nemate na što žaliti, kad dobijete rješenje (a prije njega bi trebao ići poziv za saslušanje), onda ćete ulagati žalbu, a što ćete pisati to morate sami, jer za alkohol vam i nema nekih isprika. zaglibili jeste, to već i sami znate, međutim prije nego ste "cvrknuli" trebali ste misliti na "dragu vozačku".

 

znam da nemam nekih isprika (osim one da smo svi od krvi i mesa, sto je zapravo istina i realnost u zivotu, ali nekako imam feeling da mi to nece upaliti, pravda je slijepa, bar za nas obicne ljude :-) ), zapravo, ciljao sam na neke proceduralne pogreske od strane policije, mislim to je isto debilana buduci da sam potpisao zapisnik, ali pokusavam uhvatiti sto je moguce vise slamki.. :-)

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e ovako,

posto sam i sam imao takvu situaciju i dobio jesenje prije par dana tocno znam da sud samo posalje rjesenje da si kriv i da ti se oduzima vozacka i tralalalala

ali pise mi i da sam dobio najmanju mogucu kaznu jer nisam nikad evidentiran na tom sudu. znaci nije vazno sto si radio u drugoj zupaniji sto se suda tice ti si cist kod njih :-D

ako si profesionalni vozac onda ti isto tako nece oduzeti CiE kategoriju nego B kategoriju jer se smatra da ti je to posao. mene su uhvatili u kamionu :-) da sam namazan pa je osla B kategorija. isto tako i za bodove,ako imas 9 bodova ne uzimaju ti C+E nego B kategoriju i mozes dalje radit.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

policija vodi evidenciju jer su oni ipak ti koji su protiv vas podnijeli zahtjev z apokretanje prekršajnog psotupka. vodte se u evidenicji da je protiv vas pokrenut postupak, ali ne i okončan. kad se isti okonča pravmoćno, na izvatku iz prekr. evidenicje vam to bude i upisane. zasad ništa jer ništa niti nije pravomoćno, a i teško bi to bilo izvedivo jer će možda jedan biti okončan rješenjem, a drugi će tek ući u proceduru. kod prekršaja gdje je u pitanju alkohol vas uglavnom poivaju na raspravu gdje dajete svoj iskaz, odnosno svoju obranu. takvi postupci se ne rješavaju mandatnim rjšenjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija