Jump to content

razvrgnuce suvlasnistva vise nekretnina


lunas

Preporučene objave

Slucaj je slijedeci - u zk smo temeljem raznih rjesenja o nasljedjivanju upisani nas 6 kao suvlasnici vise od dvadesetak nekretnina, uglavnom se radi o oranicama, sumama i pasnjacima. Naravno, u zavadi sam sa ostalima suvlasnicima, tako da sporazuma nema. Namjeravam podnijeti sudu prijedlog za razvrgnuce suvlasnicke zajednice. Zanima me sta sve trebam priloziti? Da li mogu predloziti da se meni dodijele odredjene cestice, a da me se brise kao suvlasnika sa ostalih cestica? Da li moram imati nekakvu procjenu vjestaka?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Posjedujem 1/6 kuće na moru.

 

Moram li tražiti razvrgnuće suvlasničke zajednice, ako nemam namjeru koristiti svoj suvlasnički dio sa ostalim suvlasnicima?

 

Mogu li odmah tražiti isplatu svog dijela suvlasništva, jer su međuljudski odnosi u zajedničkoj nekretnini katastrofalni?

 

Što da napravim u slučaju da ostali suvlasnici ne pristanu na isplatu ?

 

Ostali suvlasnici nemaju interes da me isplate ili dogovore mirno korištenje mog dijela samnom, jer već 7 god. iznajmljuju i moj dio nekrtetnine bez ikakvog dogovora i ugovora samnom.

 

Nekretnina je u Ninu, a nadležni sud u Zadru.

 

Ali to nije sve!

 

Ostali suvlasnici vode sudske sporove sa susjedima, iako se sa tim ne slažem, izgleda da ću srazmjerno vlasništvu morati sudjelovati u troškovima sudskog postupka koji je sigurno na moju štetu.

 

Dobro bi mi došao savjet, , jer već 7 godina plaćam ljetovanje sebi i svojoj obitelji na drugim mjestima "zbog mira u kući", a sad nam još samo fale sudski troškovi zbog huje mojih suvlasnika prema susjedima, a na koje ne mogu utjecati jer sam pojedinačno manjinski vlasnik (1/6).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija