Jump to content

Problem s odjavom/prijavom vozila


Shaq

Preporučene objave

Pozdrav, imam jedan problem i nadam se da ce te mi g a vi ovdj epomoci rijesiti. Naime kupio sam motor, no zbog zauzetosti prodavaca nisam jos napravio kupoprodajni ugovor. On mi je prilikom prodaje urucio prometnu dozvolu,knjizicu vozila, dok se na motoru nalazila tablica. Tako sam ja mislio da je pravi vlasnik vozila osoba cije je ime na prometnoj i kv. No u razgovoru s njim otkrio mi je da je on napravio kupoprodajni ugovor s osobom od koje sam ja kupio motor no da on nije platio porez, a nije ju ni registrirao na sebe. Prije tjedan dana dok sam upravljao vozilom zaustavila policija, skinula tablicu i napisala prekrsajnu prijavu. Zanima me kakva je sad procedura sa odjavom vozila? Dakle tko tu sto treba napravit/platit. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uh sto ti imas problema

:-)

ovako ti je praxa, ako on nije platio porez na vozilo u roku 15 dana tada taj kupoprodajni ugovor ne vrijedi, sto znaci da ti je (pre)prodavac zeznio tebe i tog covjeka i drzavu za porez od kojeg je kupio motor.

Jedino sto ti mozes sada je pronaci osobu cije je ime u papirima i s njim napravit novi kupoprodajni ugovor(ako ce ti dati), otici platit porez i rjesavat papire u policiji.

ps. mozes imat problem ako je vozilo bilo neregistrirano duze od mjesec dana a da nisi vratio tablice, jer je mozda u tom slucaju bivsi vlasnik koji je u papirima dobio najvjerojatnije kaznu 500kn i nece ti dati prijepis vozila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, stupio sam u kontakt s prvim vlasnikom. Vozilo nije registrirano vec punih 10 godina, tocnije registracija mu je istekla u ljeto '98. Da li bi on trebao platiti kaznu zbog neodjavljivanja vozila bez da je mene policija uhvatila na vozilu kojem je istekla registracija, ili bi samo vratio tablicu policiji i nikom nista?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Evo ovako je proslo. Drugi vlasnik motora koji je imao sklopio ugovor s prvim vlasnikom je platio porez prije 4 dana, a ugovor su napravili prije tocno 10 godina. Onda sam ja sklopio ugovor s drugim vlasnikom, platio porez i odnio prometnu i knjizicu vozila koje su glasile na prvog vlasnika natrag u policiju. Tamo mi je djelatnica udarila pecat na prometnu da je vozilo odjavljeno i vratila mi ih je. Jutros sam s vozilom otisao na tehnicki i evo sad imam nove tablice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija