Jump to content

Žalba ili obnova postupka???


ante3

Preporučene objave

Nakon obnove postupka dobio sam rješenje (opća nesposobnost 40-60, prije sam imao profesionalnu 20-80). Zahtjev za obnovu postupka sam predao u prosincu prošle godine, na komisiju izišao u veljači i evo rješenja u kolovozu. Cijeli postupak je znači trajao punih 8 mjeseci. Sada sam u dilemi: dali se žaliti ili sačekati pa još jednom zatražiti obnovu postupka? Kad sam dobio prvo rješenje 20-80 žalio sam se, ali je žalba odbijena. Čini mi se da je žalba gubljenje vremena, bolja opcija je obnova postupka. Želim čuti vaše mišljenje jer razmjena mišljenja i osobnih iskustava je itekako korisna. Pozdrav svima!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

ante3 je napisao:

Nakon obnove postupka dobio sam rješenje (opća nesposobnost 40-60, prije sam imao profesionalnu 20-80). Zahtjev za obnovu postupka sam predao u prosincu prošle godine, na komisiju izišao u veljači i evo rješenja u kolovozu. Cijeli postupak je znači trajao punih 8 mjeseci.

 

A koliko je vremena prošlo od jednog rješenja ( ovoga za profesionalnu ) i koliko si imao nove medicinske dokumentacije i koje, kada si išao taj put na obnovu postupka ?

 

Daj molim te napiši i kako ide cijeli postupak ( od doktora opće prakse pa nadalje ), koja je još dokumentacija sve potrebna ( koja od doktora opće prakse, tvoji osobni dokumenti , itd.... )?

 

Mislim da opišeš postupak od početka do kraja, našao sam mnogo toga na ovom forumu o tome ali jako je razbacano, volio bi imati da mogu pročitati sve na jednom mjestu .

U sličnoj sam situaciji i razmišljam da pokrenem obnovu postupka, u mirovini sam imam omjer 30 % rat 70% mir profesionalna, rvi priznat od 1. stupanjske u 9 mjesecu prošle godine 30 % čekam 2.stupanjsku. Tako da sam u mirovinu otišao bez statusa rvi-a prošle godine u 4 mjesecu iz mup-a.

 

Hvala :hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina je napisao:

i kolika ti je mirovina,ako si otišao bez rvi-a....jedino ako si imao status dragovoljca onda to mijenja stvar?

 

Ako mene pitaš kolika mi je mirovina; evo ovako ;; sa činom nadnarednika, bez rvi-a i bez statusa dragovoljca ( jer nije bilo biološke mogučnosti da budem dragovoljac pošto sam tek početkom 93 napunio 18 godina i odmah otišao ravno iz mup-ove srednje škole u specijalnu policiju mup-a ), trenutna mirovina i prva koju sam dobio mi je oko 2800 kuna ( maaalo manje ).

 

A meni nitko nije odgovorio :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija