Jump to content

Građevinska dozvola i doprinosi


Agnezija

Preporučene objave

Zainteresirana sam za kupnju građevinskog zemljjišta za koje vlasnici imaju građevinsku dozvolu za izgrađnju kuće. Kako ne bih htjela graditi istovjetnu kuću, da li kod ishođenja nove građevinske dozvole moram plaćati nove doprinose (suglasnost elektre, komunalni doprinos isl.) ili se plaća samo razlika koja bi nastala u odnosu na kvadraturu kuća?

 

Koje zakone da proučim?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo bi trebali platiti arhitektu koji će Vam napraviti izmjene i dopune glavnog projekta prema vasim željama i ako vam to uvjeti gradnje po lokalnim prostornim planovima dozvoljavaju. E nakon toga plačate i komunalni doprinos i vodni doprinos i sve ostalo kaj je potrebno u upravnom postupku ishođenja građevne dozvole i sve to plačate samo na izmjene i dopune glavnog projekta. :vrti:

:ideja: Možda da pričekate da 1 listopada 2007 g. stupi na snagu novi Zakon o gradnji, jer će se možda ti uvjeti oko plačanja doprinosa izmjeniti, no uvijeti za ovlaštenog arhitektu ostaju isti, koji bi izradio iizmjene i dopune glavnog projekta na koji se po novom zakonu izdaje samo Potvrda na glavni projekt. ;-):misli::mase2:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija