Jump to content

Nasljedno pravo


racic

Preporučene objave

Problem je slijedeći: Imovina je od moje prabake, pradjed se je priženio. Umrla je mlada, moja baka je imala 4 godine. Iza nje su ostali baka i jedan stariji brat. Oporukom je prabaka ostavila svoju imovinu svom mužu dok je živ i djeci. Međutim, muž se oženio i sa drugom ženom ima nekoliko djece. Baka se udala i otišla u drugu kuću, brat njen jedini rođeni je nestao u Argentini. U gruntovnici se kao suvlasnici na tim česticama vode: pradjed 10/48, taj brat u Argentit 25/48 i moja baka 13/48. Baka ima sada još polubraće po ocu.

Pitanje je: Kada bi ovoga u Argentini tužili kao nepoznato boravište da li mu je nasljednica samo ona ili i ovi koji mu nisu punokrvna braća i sestre???

Znam da je mlo komplicirano, ali hvala puno unaprijed svima koji će mi pomoći !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se, stvarno je komplicirana priča. Dakle, što me stvarno zanima je: čovjek je otišao u Argentinu 1926 g. od tada mu se gubi svaki trag. Želimo ga sada utužiti kao nepoznato boravište. U trenutku kada je otišao u Argentinu imao je jednu sestru (punokrvnu), njena djeca su moj tata i teta, i imao je 2 polubrata koji isto imaju sada živu djecu. Pitanje: da li imovinu naslijeđuju i polubraća, ako je imao punokrvnu sestru. Naime, negdje sam pročitala da se polukrvni srodnici pozivaju na nasljedstvo ukoliko ne postoje čistokrvni.

Puno hvala !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači radi se o imovini tog gospodina iz Argentine.

Ne razumijem što mislite pod tim da ćete ga tužiti kao nepoznato boravište. Možda mislite da ćete pokrenuti postupak za proglašenje nestale osobe umrlom.

Da bi se otvorilo nasljedstvo potrebno je da osoba bude mrtva ili da bude proglašena umrlom.

što se tiče nasljeđivanja, najprije se na nasljedstvo poziva bračni ili izvanbračni drug i djeca, ako njih nema onda roditelji, a ako nema kojeg od roditelja braća i sestre (dolaze u obzir i braća i polusestre u dijelu koji pripada tom roditelju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, radi se o imovini tog čovjeka koji je otišao u Argentinu "trbuhom za kruhom" (kako je još puno ljudi odlazilo tih godina sa otoka južne Dalmacije). Mi pretpostavljamo da je umro, jer bi sada imao preko 100 godina. Ali nemamo njegovu smrtovnicu, niti ikakvih saznanja o njemu osim da je postojao i da je otišao. Kako je vjerovatno bio nepismen nije se nikad više javio. A suvlasnik je na dijelu imovine koju smo mi sad naslijedili od pokojne bake (baka mu je sestra). E sad, da bi prodali nešto, moramo imati "čisto" vlasništvo. Stoga njega moramo na neki naćin "skinuti" sa čestica.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija