Jump to content

poziv na sudjelovanje - TEST!8 FESTIVAL


fuzija
 Dijeli

Preporučene objave

Pozivamo sve zainteresirane umjetnike i umjetničke skupine koji djeluju na sveučilištima da predlože svoj rad na Test!8

 

Rok za prijavu: 30. listopada (oktobra) 2007.

Festival će se održati: od 23. do 26. siječnja (januara) 2008. u Zagrebu.

 

TEST!

Test! je festival studentskog kazališta i multimedijalne umjetnosti koji se jednom godišnje održava u Zagrebu od 2000.godine, na početku kao festival studentskog kazališta, a od 5. izdanja i s međunarodnim studentskim programom multimedijalne umjetnosti. Festival organizira studentska udruga "Test! – teatar studentima" u suradnji sa zagrebačkim Studentskim centrom u čijim se prostorima odvija festival. Festival je pokrenut s namjerom razmjene stvaralačkih iskustava i suradnje studenata u regiji, kao i pregleda najkvalitetnijih i najuzbudljivijih studentskih radova s područja izvedbenih umjetnosti i multimedije u Europi. Svojim radioničkim programima Test! potiče i razvija umjetničko istraživanje i suradnju između studenata različitih kulturnih i umjetničkih izvorišta. Test! je član Međunarodne asocijacije sveučilišnih kazališta AITU.

 

 

Tema i koncept Test!-a 8:

Osmo izdanje festivala "Test!8" održat će se pod nazivom "Test! zauvijek – T!∞".U kontekstu današnjeg vremena, pomalo ironičan nazi ovogodišnjeg festivala odabrali smo upravo iz razloga kako bi se suočili s jedanim od temeljnih problema suvremene umjetnosti, pokušajem razumjevanja 'vremena', tj. pokušajem detektiranja odnosa umjetnosti i vremena.

Zanimaju nas upravo ona umjetnička djela i umjetnički koncepti koji tematiziraju odnos prolaznosti i trajanja u vremenu, testiraju koncept očuvanja umjetnosti za vječnost , te se, doslovno ili s ironijom, pitaju: Jamči li umjetnost vječnost? Također bismo se željeli baviti djelom umjetničkog izražavanja koje kao osnovni parametar koristi umjetnikovu težnji činjenja vremena vidljivim, te se egzistencijalno suočava s njegovim protokom.

 

 

Uvjeti prijave:

Moguće je prijaviti kazališne predstave, plesne predstave, performanse i druge radove s područja izvedbenih umjetnosti, te multimedije. Mogućnost sudjelovanja imaju studenti, mladi, neafirmirani umjetnici, profesionalci i ne-profesionalci. Tema festivala nije ograničavajuće prirode – ona može biti poticaj i inspiracija vašim projektima koji su u procesu, no osnovni kriterij za selekciju pristiglih prijava bit će, kao i prethodnih godina, kvaliteta radova, predanost u istraživanju vlastitih kreativnih potencijala, te društvena angažiranost svojstvena umjetničkom stvaralaštvu studenata (mladih).

 

Da bi sudjelovali u natječaju, mladi umjetnici moraju priložiti sljedeće materijale:

 

- ispunjene prijavnice

 

Izvedbene umjetnosti (kazalište, ples, urbane akcije, performansi, happening)

 

Multimedija (fotografija, instalacije, performansi, video umjetnost, cyber art, public art, film, video, animacija, digitalno stvaralaštvo)

 

dokumentacijski materijal specificiran za dotičnu disciplinu (VHS, CD, DVD, Online video)

 

doc prijavnica_IZVEDBENE UMJETNOSTI

 

doc prijavnica MM PROGRAM

 

 

Festival će se održati od 23. do 26. siječnja (januara) 2008. u Zagrebu.

 

Organizator sudionicima tijekom festivala osigurava smještaj, prehranu, gradski prijevoz, prostorno-tehničke uvjete neophodne za izvođenje programa, te zabavu.

 

Putne troškove osiguravaju sami sudionici. Test! će sa svoje strane, koliko je to u našoj moći, pomoći sudionicima da osiguraju sredstva potrebna za put do Zagreba.

 

Krajnji rok za prijavu programa je 30. listopada (oktobra) 2007.

 

Materijale pristigle s prijavnicom ne vraćamo – festival nema obvezu pokrivanja troškova prijevoza umjetničkih radova i scenografije.

 

U sklopu festivala održat će se:

Konferencija regionalnih studentskih kazališnih organizacija s glavnim ciljem osnivanja regionalnog centra AITU.

Konferencija s ciljem osnivanja rezidencijalnog programa u Zagrebu

 

Detaljnije informacije o samim konferencijama i o mogućnostima sudjelovanja, kao i o radionicama koje će se održati u sklopu festivala proslijedit ćemo vam naknadno.

 

Test! - teatar studentima

 

 

Uži organizacijski tim:

Martina Miholić - ravnateljica festivala, multimedijalni program

Darko Jeftić - urednik kazališnog programa

Denis Patafta - producent festivala

Dejana Čubrilo - informacije, razvoj i strategija

Ante Jelušić - koordinator tehnike

Rea Hadžiosmanović -glazbeni program

Sanja Mataga -PR

Zdravko Horvat - asistent za PR

Maja Rožman - multimedijalni program

 

--------t!--------

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

 Dijeli×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija