Jump to content

Pravo korišćenja groba


delta

Preporučene objave

Problem je slijedeći: suvlasnik sam groba na Miroševcu u kojem je sahranjen moj otac, drugi suvlasnik je teško duševno oboljela rođaka pod skrbništvom Centra za socijalni rad. Rođaki je nedavno umro otac koji je prije 30 godina napustio nju i njenu majku i živio u zajednici s drugom ženom, ne brinuvši o svojoj bolesnoj kćeri. Uz to je neposredno prije smrti namjerno upropastio svu svoju imovinu koju je rođaka trebala naslijediti i koja je trebala služiti za njeno izdržavanje jer je nesposobna za rad. O načinu na koji je upropastio imovinu vođena je policijska istraga koja je pokazala da je on jedini krivac. Cijela stvar je dalje proslijeđena i Općinskom državnom odvjetništvu.

E sad kad je taj dični otac umro, njegova rodbina ništa ne pitajući niti mene, a još manje skrbnika moje rođake, sahranjuje svog pokojnika u naš grob!!! Uprava groblja kaže da je to po zakonu jer on je bliži član obitelji...Osjećam se prevarenim i iskorištenim jer pokojnikova rodbina je to uradila poglavito zato da ja plaćam sve grobne daće za pokojnika i posjećujem i održavam grob, pošto moja rođaka to naravno ne može.

Uz to pokojnikovu rodbinu uopće ne poznajem.

Zanima me otkud pravo nepoznatim osobama da bez obavještavanja i suglasnosti obaju suvlasnika (mene i moje rođake, odnosno njezinog skrbnika) sahranjuju svog člana u naš grob? Nisu li time teško povrijeđena naša prava i imam li pravo tužit upravu gradskih groblja jer je to dozvolila? Napominjem da stoga što je pokojnik počinio moralno gnjusno dijelo i samo ga je smrt spasila od suda, nama i ostalim članovima moje obitelji koji imaju pravo ukopa jer to nam je jedina obiteljska grobnica, to strašno smeta i ne želimo da budemo jednog dana sahranjeni uz takvu osobu. Mene naročito pogađa što moj otac mora sad biti zajedno u grobu s takvom moralno nepoćudnom osobom, toliko se gnušam da ne mogu više svom ocu odlaziti na grob, jer ne mogu izbjeći da istovremeno ne dođem i ovom drugom. Napominjem da je mrski pokojnik bio član Posmrtne pripomoći i imao je osigurano svoje grobno mjesto na Markovom polju u Sesvetama kao i plaćene troškove pogreba. Njegova rodbina je pokupila i novce od povrata za grobno mjesto, jer kao pokojnik je imao svoj vlastiti grob!!! Molim vas pomozite...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija