Jump to content

Bolovanje


Damirdamsi

Preporučene objave

Ako si policajac možeš biti najduže 3 godine a ako si vojnik možeš biti koliko god hočeš ako ti komisija produžuje bolovanje, tj nakon 6 mjeseci moraš tj. trebao bi pristupiti komisiji na ocjenu radne sposobnosti gdje ti mogu dati i ograničenu sposobnost pa onda opet dalje na bolovanje do druge komisije, i još nešto takvo bolovanje se isključivo drži ako imaš plaćeno 100%. Nakon 6 mjeseci prema Zakonu o službi u OSRH personalna uprava te razriješuje dužnosti, što baš i nije praksa ali bi trebali.

ako te još nešto zanima pitaj

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To pravo na invalidsku mirovinu je ok, ali ona se dobije ako se dokaže da je netko invalid...u vojsci nakon 3 mjeseca nadređeni zapovjenik je dužan podnijeti zahtjev za razrješenje s dužnosti ( prije bilo nakon 6 mjeseci - ali se baš i nije poštivalo, ono nakon 2,5 mjeseca dođeš raditi pa ponovno nakon 10 dana na bolovanje, i tako 3 mjeseca pa pokupiš onaj dodatak nakon 90 dana i tako to...). Znači sada je to 3 mjeseca odjednom i čini mi se 6 mjeseci u toku godine dana ( nisam potpuno siguran), i više nisi DVO s rješenjem o radnom mjestu već ideš u dalje po bolovanju i sl...

Duro je napisao:

Točna informacija, već nakon tri procjena tako da najkasnije nakon šest dobiješ častan otpust s pravom na invalidsku mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako komisija nakon bolovanja (bez obzira je li ono trajalo 3 dana, 3 mjeseca ili tri godine i bez obzira u kontinuitetu ili s prekidima,...) donese ocjenu da osoba koja je DVO nije sposobna za DVS, tada mogu nastupiti sljedeće opcije: osoba ostaje DVO i privremeno se (do dvije godine) raspoređuje na drugo radno mjesto (mjesto po ustroju nije za popunu DVO) ili osobi prestaje DVS prima se (postaje) kao službenik-namještenik i raspoređuje se na upražnjeno mjesto službenika- namještenika ili prestaje DVS s časnim otpustom i pravom na invalidsku mirovinu. S obzirom na popunjenost naših OS po meni igra samo ovo treće (prestanak DVS s časnim otpustom i pravom na invalidsku mirovinu). Tada ste "automatski" u invalidskoj mirovini zbog profesionalne nesposobnosti a u obzir dolazi i opća (naravno nakon vještačenja od strane HZMO).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slušaj, kontaj kako hočeš ali tako se je radilo, ali bitno je sada ljudima reći da je stupio na snagu novi pravilnik koji definira ono što sam rekao - znači nakon 3mj neprekidng bolovanja dobiješ razrješenje s dužnosti ( a možeš i prije ako tvoj liječnik napiše da će ti tvoja bolest trajati duže od 3 mjeseca...neznam ..nakon neke teže operacije ili dužeg bolničkog liječenja (u to se ne kužim). Mislim da onome tko je bolestan najvažnije je da se pravodobno i kvalitetno liječi i izliječi, ma koliko to trajalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to je ok, ako komisija donese ocjenu radne sposobnosti .. ja govorim ako osoba nema ocjenu radne sposobnosti od komisije, a na bolovanju je kontinuirano više od 3 mj, i govorim što se događa s njegovim radnim mjestom, odnosno onim rješenjem o rasporedu..da je neznam npr. zapovjednik desetine, voditelj odsjeka, odjela i sl. ( to je bitno jer svako radno mjesto ima koeficijente za izračun plaće, a neka i ostale dodatke na plaću koji se tada čini mi se gube i čini mi se osoba može dobiti manju plaću. Za svaku organizaciju je bitno da čovjek radi na svom za to predviđenom mjestu, a normalno ako je bolestan da se liječi a da organizacija dalje obavlja posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je ta što nakon 42 dana neprekidnog bolovanja, isplatu bolovanja vrši HZZO, a samim time i njihovo liječničko povjerenstvo odlučuje koliko će vas držati na bolovanju, odnosno hoće li vas uputiti na IK-u ili ne. Jedino znam da se HZZO trudi da što više osporava da ljudi budu na bolovanju. A kako biva svako pravilo ima izuzetaka (mislim na pos "102"), jer i sam znam neke ljude koje su godinama vukli bolovanje. Sada je to ipak malo skraćeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija