Jump to content

Suvlasnička zajednica


ivanax

Preporučene objave

Molim da mi pomognete sa savjetom.

 

Moja mama je naslijedila 1/4 nakon smrti svog oca.moj ujak, njen brat 2/4 nakon smrti oca. a moja baka je naslijedila 1/4 od svog supruga, no ona je umrla bez oporuke pa se sad i ta 1/4 prema Zakonu napola dijeli djeci.

 

moja mama je voljna sredii imovinsko pravne odnose i zatražiti svoj dio tj. 1/4 i pola od svoje mame. no problem je što se moj ujak ne želi dijeliti-njen brat, a ona je spremna dati predmet odvjetniku.

 

dali ona ako se kasnije na sve parcele uknjiži 1/4 i polovica od mame, dakle stvara se suvlasnički odnos sa svojim bratom, dali ona kasnije taj svoj dio na koji se uknjižila dali ga može prodati bez suglasnosti druge strane, tj. mog ujaka?

 

dali je to zakonom moguće?

 

hvala lijepa na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo bi se nadovezao da ukoliko ujak ne želi na sporazumnu diobu tada prijeti civilna dioba u kojoj sud nekretninu prodaje outem javne dražbe, a najgore je što niti tvoja majka niti tvoj ujak nemogu kupiti nekretninu na toj dražbi, a još gore od svega je što se ona u konačnici može prodati i po 1/3 procijenjene vrijednosti.

 

Stoga svakako se probajte dogovoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija