Jump to content

Građevinska dozvola


IvanaS.

Preporučene objave

Pomoć!

Pronašli sam parcelu koja nije u građevinskoj zoni, ali su na njoj temelji od drvene kuće 10 x 6m koja je sagrađena prije 1968., ali je srušena jer se urušavala. Ima čak i kućni broj, iako više na tom mjestu ne postoji ništa. Na svim kartama kuća je ucrtana, ali je nigdje nema u pisanom tragu, a parcela se vodi kao voćnjak. Posjedujem dokument, izjavu 3 svjedoka da je kuća postojala i potvrdu od načelnice općine da vlasnik ima u vlasništvu objekt na toj parceli, a izdana je u svrhu adaptacije objekta i ishođenja priključaka za struju i vodu. Gradili bi na tom mjestu drvenu kuću istih dimenzija za što mi neki govore da možemo graditi, dok neki da nemoćemo. Sada smo u velikoj nedoumici da li je uopće moguće izgraditi kuću na tom istom mjestu, da li mozemo dobiti sve papire i ostavriti pravo na prikljucke vode, sturje, plina,....

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

ninanana je napisao:

Predlažem da se ipak obratite u županiju, Službi za prostorno uređenje, kako kasnije ne biste u čudu gledali kad Vas posjete, budući čestica (kako kažete) Prostornim planom nije u građevinskoj zoni... :pravila:

Moguće su i greške u prostornim planovima da je primjerice već postojeća izgrađena zgrada po novom evidentirana u zelenom pojasu. I to bi se trebalo uzeti u obzir...

A po novom Zakonu o prostornom uređenju i gradnji ovlašteni inženjeri- ovlaštene osobe se u ime stranke obraćaju Državnim odnosno Gradskim uredima za izdavanje potrebnih dozvola.

Nešto slično kak to odvjetnici obavljaju posle u ime svoje stranke koju zastupaju na Sudovima. :pljesce::mase2:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija