Jump to content

sadržaj na web stranicama


nadimkica

Preporučene objave

Lijpo molim,

 

jesam li ja, kao vlasnik web stranica POTPUNO legalnog sadržaja, odgovorna za sadržaj njenog foruma, tj. onoga što drugi posjetitelji pišu - iako je u pravilima izrijekom navedeno da su samo pošiljatelji odgovorni za njihov sadržaj, te da vlasnici stranica, čim uoče išta ilegalno, neprimjereno, i sl., imaju pravo obrisati poruke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mogu reci samo nesto, iz iskustva. ako na vasem forumu, netko daje linkove na rapidshare ili neku drugu upload/download domenu, vi ste kao vlasnica odgovorni za to. znaci radi se o pjesmama, crtanim filmovima, filmovima.. moderatori su duzni to obrisati jer je to necije vlasnistvo, a drzava stiti autorska prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala najljepša,

 

ali taj dio mi jest jasan i ja bih brisala! No ono što mene muči je MORAM li ja u svakome trenu vidjeti svaki post? U razgovorom s gospođom iz Carneta, saznala sam da se oglušiti na prijavu ne smijem; ali isto tako, nisam odgovorna za svaki post jer ja, kao administrator ili moderator foruma, ne trebam znati za apsolutno svaku poruku.

 

Bila bih jako zahvala ako mi itko zna reći konkretno na koji zakon, tj. njegov članak, se mogu pozvati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko god tebi "čudno zvučalo", da, moraš znati za svaki post i dužna si izbrisati sve što nije u skladu sa zakonom.

Naravno da ne možeš izbrisati post iste sekunde kada je postan, no, ne izbrišeš li ga u razumnom roku odnosno odbiješ li ga izbrisati - snosit ćeš odgovornost.

Onaj dio koji kaže da su autori odgovorni za svoje postove odnosi se na "sadržaj" postova, ti ne možeš biti odgovorna ukoliko Miško Miškec posta sadržaj suprotan zakonu, no biti ćeš odgovorna ukoliko taj sadržaj ne izbrišeš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija