dalma objavljeno: 29. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 29. studeni 2007. pokušat ću objasniti situaciju.. moja mama je vlasnik nekretnine u 1/4, moj brat u 1/4, a moja teta u 1/2..moja teta želi napravtiti ugovor o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju sa mojom mamom tako da bi u konačnici moja mama bila vlasnik tetinog dijela, a isto tako moja mama želi napraviti darovni ugovor samnom i darovati mi svoju 1/4 jel je tako isto darovala mome bratu prije 2 godine, zanima me, mogu li se ti ugovori napraviti kod javnog bilježnika ili moramo ići kod nekog odvjetnika i mora li prilikom potpisivanja tih ugovara biti prisutan i moj brat, tj. mora li i on dati svoj pristanak s obzirom da su njih troje suvlasnici nekretnine ili to meže proći bez njega??? puno, puno vam hvala!!! pozdravi!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 29. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 29. studeni 2007. Ugovori o doživotnom/dosmrtnom su strogo formalni. Ako vam ih sastavi odvjetnik, tada s ugovorom morate ići na potvrdu bilježniku ili na sud. Ako vam ih sastavi bilježnik, ugovor je odmah gotov. Prisutne moraju biti mama i teta. Darovne ugovore isto sastavljaju odvjetnici i bilježnici, a možete i sami ispuniti obrazac NN. Ugovor koji ste sastavili sami ili odvjetnik, darovatelj mora donijeti bilježniku na ovjeru potpisa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dalma odgovoreno: 29. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 29. studeni 2007. dakle brat kao suvlasnik ne mora biti prisutan, jer pokušavamo nekako njega zaobići, to je odlično, dakle mama i teta sa svojim suvlasničkim dijelovima mogu samostalno raspolagati, tako sam i mislila ali su me drugi zbunili, puno vam hvala još jednom puno hvala lijepi pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.