Jump to content

parkirno mjesto - pitanje - molim lijepo pomoc


counsell

Preporučene objave

moja zgrada je sa jos 2 zgrade napravljena na jednoj cestici i tako se vodi (tj na zajednickom zemljistu). u dvoristu su napravljena parkirna mjesta. sve tri zgrade, kao i parkirna mjesta, su etazirane.

 

e sada. svaka zgrada ima svog upravitelja, a buduci da je upravitelj zadnje zgrade gskg, oni meni hoce naplatiti pricuvu na moje parkirno mjesto jer se ono kao nalazi iza druge zgrade kojom oni upravljaju. tvrde da se moje parkirno mjesto nalazi na dilataciji te zgrade?! a meni lijepo u vlasnickom listu pise da mi parkirno mjesto pripada mojoj zgradi i lijepo je etazirano. oni tvrde da to nema veze. sto da radim? (ja se ne bunim da placam to svom upravitelju, ali njima ne trebam buduci da moja zgrada nema s njima potpisan ugovor - uostalom ludo je da se na parkirno mjesto placa pricuva)

 

takodjer na tim uplatnicama za placanje pricuve pise da je to pricuva za garazno mjesto!? a ne za parkirno, na sto su oni rekli da nemaju tu opciju.

 

molim pomoc.

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako kako vi pišete parkiralište se ne može etažirati. Mogu se etažirati samo zgrade, a parkiralište nije zgrada, nego je dio zemljišta, a zemljišta se u cijelini parceliraju.

Dakle parkiralište se ne može niti parcelirati.

Ako vaše parkiralište kao pripadak pripada vašem stanu u vašoj zgradi na vašem zemljištu, onda se jedno te isto parkiralište ne može naplačivati i pod drugom zgradom, a svakako ne 2x i za pričuvu koja se isključivo naplačuje i odnosi na zgradu odnosno na pojedinačne stanove u zgradi.

Jednostavno treba razlikovati parkiralište od zgrade ili pak parkiralište od garaže.

Po mom skromnom mišljenju ali i po propisima pričuva se ne naplačuje za parkiralište ni pod razno, pa zašto bi onda i Vi plačali nepotrebno. Toliko. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija