Jump to content

Sudska presuda - alimentacija i otmica djeteta


slavenko

Preporučene objave

Ukratko, da ne bi bilo zabune, kunem se svemu što mi je sveto da mi nikad nije palo na pamet da bih oteo svoje dijete.

Mali ima 4 mj. redovno uplaćujem alimentaciju bez odluke suda, danas dobijem presudu u kojoj stoji: da sam dužan platiti zaostatke od dana podnošenja tužbe tj 08. veljače 2007, a mali se rodio 25. srpnja 2007 i od tad plaćam alimentaciju za njega. Tražio sam po zakonima al ništ mi nije jasno, zar se plaća alimentacija trudnicama?

Druga stvar: pošto sam se vukao po centrima i sudovima da mi daju privremeno rješenje jer dotična g... nije dozvoljavala da vidim sina, i još na sudu izjavi da sam prijetio da ću oteti sina. Tak piše u presudi. Savjet molim.

Ne bježim od alimentacije niti mi je ikad to palo na pamet, redovito je plaćam i imam naravno sve na papiru sačuvano, sad je pitanje: Da li je moguće naplatiti zaostatke prije nego što se dijete rodilo?

Drugi savjet: Kako sastaviti tužbu za klevetu ili uvredu, pogotovo na izjavu da sam htio oteti dijete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I moja supruga je izjavila u Centru da sam nasilan prema svom sinčiću (što apsolutno nije istina), ali to ipak nije došlo do Suda, jer su u Centru procjenili da je ta izjava ipak napuhana! Kako je izjava vaše bivše došla do Suda o kako kažete:"otmici djeteta"? Zar se vi niste mogli očitovati o njenoj izjavi u Centru (pretpostavljam da je Centar poslao takvo izvješće Sudu)? Brakorazvodna parnica je kod mene trajala dvije godine, a koliko je vaša parnica trajala? Da li ste imali odvjetnika na Sudu i kako se Centar očitovao na sudskom procesu? Kako je moguće da je donesena Sudska presuda, a da Sud nije upoznat o starosti vašeg djeteta? Bojim se da sa tužbom za klevetu nećete ništa postići, već žalbom na Županijski Sud na donešenu presudu! Ma puno pitanja, možda netko kompetentniji razjasni malo bolje?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Roditeljska obveza uzdržavanja malodobnog dijeta počima od dana njegovog rođena.Nije mi jasno kako je sud dosudio obvezu uzdržavanja gotovo 8 mjeseci prije rođenja djeteta?Radi se o očitoj grešci i potrebno je da zatražite od suda ispravak presude na to imate pravo po Zakonu o parničnom postupku.Postoji i mogućnost žalbe na nepravomoćnu presudu i ako je tako kao što navodite, onda ćete tom žalbom postići isparavak netočno utvrđenog činjeničnog stanja..

Prijetnja o otmici djeteta?Je li dokazana prijetnja?

Ako ista nije dokazana onda nije niti postojala (u pravnom smislu) i u obrazloženju presude je moguće samo navesti da je jedna od strana u postupku to izjavila i ništa više.Svakako,izjava sama po sebi ne predstavlja dokaz...

U tom slučaju moguće je podnijeti kaznenu prijavu nadležnom općinskom državnom odvjetništvu temeljem čl.199 i čl.200 Kaznenog zakona..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija