shreder objavljeno: 13. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 13. prosinac 2007. Prije nekoliko dana u Zadru sam u katastarskom uredu uz predočenje katartaskog prerisa i izvatka iz katastra u kojem je uredno vidljivo, uz teren i mociru, da je ucrtana nekretnina u površini 90 m2. Kako stanje nije preslikano u ZK zatražio sam potvrdu da se objekt uknjiži u ZK kako se radi o građevini od prije 1968. Na moje veliko čuđenje dobio sam Rješenje u kojem stoji da je moja kuća upisana u katastar tek 1974 godine. Kada sam upitao službenika što je sa avio snimkama odgovorio mi je da iste ne postoje prije 1970?! i da mi je jedina šansa da nekretninu upišem, kako se neki zakon postrožio, u zk ići sve od početka, dakle od projekta i tražiti građevinsku dozvolu?! Moje pitanje je, kako moja nekretnina datira od 1967, od kada datiraju topograf. snimke, dali je to od 15.02.1968. godine ili od kada i ako to nije od tada, što se to dogodilo tog 15.02.1968. kada se sve prije toga legaliziralo? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 14. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 14. prosinac 2007. pročitajte ovo: http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=19806&forum=24 možda vam pomogne, samo nisam sigurna da li je za ovaj postupak bio neki rok da se legalizira preko izvanparničnogp ostupka. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
valenti odgovoreno: 18. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 18. prosinac 2007. Mi smo imali sličan problem prije 5-6 godina i sjećam se da je tada bilo dovoljno platiti vještaka koji će pregledati kuću i utvrditi kada je izgrađena!!! Ne znam da li je to još uvijek tako, pa probajte provjeriti!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
herostrat odgovoreno: 20. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 20. prosinac 2007. ...još uvijek je tako u katastru moga Grada Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Alitea odgovoreno: 2. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2008. Imala sam takav problem. Tražila sam potvrdu od elektre da je struja priključena prije 15. veljače 1968. i trebala sam elaborat o starosti građevine. Navedeno je napravio sudski vještak za 1500 kn.Meni je kuća bila ucrtana na pogrešnome mjestu , ali je bila upisana u gruntovnici. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alfaro odgovoreno: 2. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. siječanj 2008. Alitea je napisao: Imala sam takav problem. Tražila sam potvrdu od elektre da je struja priključena prije 15. veljače 1968. i trebala sam elaborat o starosti građevine. Navedeno je napravio sudski vještak za 1500 kn.Meni je kuća bila ucrtana na pogrešnome mjestu , ali je bila upisana u gruntovnici. Tako je da i to je jedan od načina da dokazete da je zgrada postojala komunalni racuni od struje, vode itd. i onda putem sudskog vještaka izraditi elaborat i potom legalizirati svoj objekt na parceli, ili pak dva svjedoka....itd. :fucka: Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.