Jump to content

Placanje vezarine na brod


ALEN068

Preporučene objave

Buduci da nisam neki pravni ekspert ; a vjerujem da na ovom sajtu sigurno ima strucnjaka po tom pitanju nadam se odgovoru;

 

Naime moj otac posjeduje vez u lucici vec 20 godina..Inace rijec je o lucici u Splitu

Prije par godina prodao je brodic medutim vez je jos uvijek ostao na njegovo ime.Prije par dana stigla je na kucu uplatnica da se uplati 620 kuna za dvije godine "vezarine"..napominjem da se sad nasim vezom koristi jedna druga osoba koja tamo svoj brod privezuje..Lucica kao na to ima pravo da drugome da nas vez na koristenje..

I sada dolazimo do jedne apsurdne situacije...Moj otac mora platiti lucici vez koji ne koristi. dvije godine,a ne moze taj isti vez recimo iznajmiti nekoj trecoj osobi..U biti lucica uzima novac od toga koji sad vezuje tamo kao i mog oca koji je stvarni vlasnik veza..

Mislim,nevjerovatno...Postoji li neko ko je upucen u tu problematiku,jako bih mu bio zahvalan..Nesto sam cuo kao da se zakon mijenjao i lucica nema pravo to raditi..A opet postoje i neki njihovi interni propisi..

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija