Jump to content

Rok 11.01.08.


gizmmo

Preporučene objave

ja sam ga prijavio evo prosli tjedan, neznam kad če mi doći poziv, vjerojatno dodjem i ja na taj rok....

i strah me, neče vise biti raspolozeni ono blagdanski....naje.ali smo! za koju struku polažes?

ja za VŠS i posebni dio informatika, ima li tko da zna neka pitanja s informatike ili sto....pliiiiiiz....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok Pixy, ako te tješi, ja sam dipl. ing. i sve to s tim drzavnim mi je mi je ko da kineski ucim.

 

Moram prijavit pocetkom 1. a strah me, ne zelim, nisam jos spremna, a sefica tlaci. Majko mila. >Sta je meni ovo trebalo? Uopce nemam feeling Bozica ni nicega, glupi pritisak. Tako je i lani bilo! Kraj godine mi je uvijek teatralan. Sranje.

 

p.s. znate li da li u istom mjesecu moze bit vise rokova, npr. sredinom i krajem mjeseca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rokovi su ti obično sveki četvrtak i petak.

Poziv za ispit po zakonu moraš dobiti dva tijedna prije ispita.

Ako prijaviš u ponedjeljak mogli bi te zvati krajem prvog.

Svakako nazovi državnu upravu i pitaj, jako su susretljivi.

Nemoj se bojati, uzmi si godišnji, ako možeš i rješi se toga ovako se samo mučiš.

 

:cita:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma znam, samo sto sam ja osoba koja voli ic na ispit spremna, a ne nesto naucit a nesto ne. Prosla sam sve osim ZUS-a, EU i JLS. To cu do kraja tjedna onda bi prijavila npr. 10.01. i uzela mjesec dana slobodno (imam godisnjeg jos) i isla pocetkom 2. Jer npr oko 20.01. mi je prerano!!! Al me moja "hefe" ne razumije nikako. Ona misli da je DSI sitnica i formalnost! A nije!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vezano za MUP, stručni dio ispituje Ante Delipetar (to je onaj što ti je potpisao Rješenje), važno ti je da se snalaziš u onom dijelu za koji imaš Rješenje (znači ako si na migracijama onda nauči glavne stvari iz Zak. o strancima itd), a što se tiče ostalog, uglavnom Zakon o policiji, npr. često pita Uporaba sl. psa - sa zaštitnom košarom i bez, Dovođenje bez naloga... i on uglavnom nikog ne davi više od 5 minuta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bok gizmmo, ma evo uči se nesto navratio sam ovdje nakon evo par dana, za bozić je bio lom totalni tako da sam nesposoban za učenje, a za novu neču ni izlazit vani :-o:-x:-( nevjerovatn0!!!

 

kaze mi jedna kolegica da samo treba naučit osnove, a ostalje detalje li-la. ma hajde svi čemo proći, netko mozda dio gradiva iz drugog puta... sta ima veze.... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majo82, nemoj se bedat bzvze, samo uči one osnovne stvari, nemoj se previse zamarat detaljima jer onda nečes znati ni osnove. tako ti ja, samo osnove... nije mi jos doso poziv, al će ubrzo najvjerojatnije, vidićemo se svi na roku i bit će sve OK :-D bez crnjaka na ove lijepe blagdane....

ja sam se za bozić izivio tako da sam si odredio da za novu uopće neću izlazit nego doma učit, jer ako izadjes i saspeš se nema učenja barem 3 dana od posljedica alkohola HE HE :-D;-) pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

našao sam na www.limun.hr

 

Dotacije (engl. grant, grant-in-aid, njem. Subvention, Transfer, Transfer ohne Auflagen) su novčani iznosi što ih viši državni organi daju nižim državnim organima, poduzećima, granama, regijama i sl. Karakteristične su prije svega za federativno organizirane države.

 

Dotacije mogu biti namjenske (unaprijed se utvrde svrhe – socijalni programi, obrazovanje, urbanistički zahvati itd.) i nenamjenske. Mogu biti vezane (što znači da i korisnik dotacije mora pribaviti određeni dio novca) i nevezane.

 

Izbor primjerene vrste dotacije ovisi o ciljevima države. Država pokušava kroz financijske poticaje utjecati na ponašanje korisnika dotacija. U novije doba u federativno organiziranim državama u ukupnom financiranju javnih potreba sve veći je udio dotacija što ih daje centralna država nižim državnim organima.

 

Dotacijama se najviše financiraju socijalne usluge, zajamčeni minimalni dohodak i zdravstvo. Neke javne djelatnosti, npr. školstvo, obično se financiraju na lokalnoj razini. U suvremenim državama, u ukupnim državnim dotacijama, daleko najveću ulogu imaju namjenske dotacije, koje se najviše koriste za zdravstvo. Dotacije u bloku, odnosno opća podjela prihoda, rjeđe se koristi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija