Jump to content

oružje


deltacro

Preporučene objave

djletnici mup-a koji su umirovljeni po osnovi ptsp-a (sve PU su dostavile podatke referentima za oružje nadležnim Policijskim postajama) moraju predati svoje privatno oružje koje posjeduju zajedno sa dozvolom.Upravo sam se i ja vratio te predao svoj pištolj i dozvolu uz davanje pismene izjave na okolnosti oduzimanja oružja u upravnom postupku. SLAŽEM se jer tako kaže Zakon o oružju ! No prijatelji moji u razgovoru sa referentom za oružje žalosno je to što sam doznao da taj referent za oružje nema drugih podataka o osobama koje su s istom dijagnozom ptsp-a kao i mi umirovljeni policajci ali takvih ima puno kao što svi mi znamo no samo iz mup-a šalju pozive nama bivšim policajcima : pitam se " jer smo mi jedini tako opasno po okolinu ?" možda u neko skoro vrijeme smjeste nas sve umirovljene s dijagnozom ptsp-a u neki rezervat kao zahvalu što smo svoje zdravlje dali kao policajci u Domovinskom ratu. :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

no zašto diskriminacija ? oružje mi je i tako nebitno ,ali ostali koji nisu bili djelatnici mup-a za njih nemaju podatke o dijagnozi ptsp-a ? zdravstveni djelatnici imaju kodeks o bolesnicima,dok za policajce to ne važi očito.. kaže meni teta žalosno je to no možda i vozačke budu tražili ,a ja kažem : pa najbolje da nas potamane i rješe se invalida.... narkomani,pijanci,i ostali duševni bolesnici su OK, ali HRVI s ptsp su opasnost za društvo tako sam ja sebi protumačio... sram ih bilo sve .... živim kao i ostali prijatelji sa tom dijagnozom i nije me sramota ,no ovo kako je počelo nimalo mi ne miriše na pošteni ostatak života. možda vožnja bez vozačke jednog dana i bude zanimljiva poglavito ako me zaustavi neki bivši milicajac iz zapadne slavonije kojih ima nažalost i previše u ophodnjama kako vidim :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ništa čudno za oružje.....a za vozačke me isto ne bi iznenadilo. čitavo popodne se svađam sa suprugom koja želi ići u nekavu posjetu a je jednostavno ne želim iz kuće.........i sada kada netko 'pametan' ovo pročita , zaključiti će da nam vozačka i ne treba pošto, ionako, nigdje ne želimo ići......hehehehe.......sjećate li se one- pred sobom vidim perspektivu, budućnost svijetlu i lijepu, imam rupu u cipeli i veliko NIŠTA u džepu- ?...........ova me prati već neko vrijeme. ...hehehehe :sofer::sudac::lizaljka::crvenikarton:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo jedno pojašnjenje. Oružje dragovoljno pohranjuješ u prostorije PP i imaš mogućnost prodaje. No može se i odbiti predaja oružja, ali se onda upučujete na zdravstveni pregled, koji morate platiti, a svakako uz to ide popratni dopis da bolujete od PTSP-a. Diskriminacija, možda, ima još bolesti koje osporavaju posjedovanje oružja, a i novim Zakonom o oružju iz o.g. kriteriji su malo postroženiji. No, uz teret bolesti, moramo na žalost nositi i teret onih "etiketiranih". Više me zabrinjava ono oružje nelegalno kod kriminalaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija