Jump to content

Pitanjce vezano za alimentaciju


Vanjazgb

Preporučene objave

Evo ovako. Imam 20 godina. Protiv oca sam vodio sudski postupak zbog neplaćanja alimentacije. Do moje punoljetnosti vodila ga je moja mama u moje ime, sada je postupak dovršen, i otac je dobio ovrhu na plaću, te novac sjeda na moj bankovni račun direktno sa računa njegovog poslodavca koji mu po sudskom nalogu uskraćuje sredstva. onoga trena kako je donešena presuda, moja mama je počela svojatati taj novac, a radi se o cca 100000kn. za sada je stigla otprilike trećina novca, mama još ne zna za to, i imam neki osjećaj da ću se morati zakrviti s njom oko toga, pa me samo zanima kome ustvari taj novac zakonski pripada, da znam kakvim informacijama raspolažem kada uđem s njom u raspravu oko toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, bilo bi jako lijepo od tebe da malo razmisliš na ovu temu.

Naime, otac je trebao sudjelovati u tvom uzdržavanju ali nije- to je majka sama radila a tebi na korist. Dakle, preuzela je i očevu obvezu. Sad se konačno uganjalo da čovjek plati dug, koji jest za dijete, ali je netko već uložio taj dio u tebe.

A nije da morala, mogao si odrastati i sa duplo manje.

Pa sad ti vidi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa o tom moralnom nebi uopće htio ulaziti u dubinu, jer sam od malena živio na račun bake i djeda, oni su me oblačili i davali đeparac, čak me i hranili, jer moja mama kuha jednom mjesečno, ako i tolko. jedino što njoj mogu zahvaliti je što me rodila, isti takav nedostatak brige prolazi sada i moj mlađi polubratbrat, i ustvari mi je on prvi na pameti, ja ću se snać, ali želim da on odrasta u nekim normalnijim uvjetima, jer on nema baku i djeda koje ja imam, i njegov otac koliko toliko brine o njemu, a moja mama sa 2 propala braka iza sebe (ništa čudno s obzirom kakva je) još uvijek misli samo na svoju guzicu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i sama sam samohrana majka pa to gledam malo s druge strane.

Novac je "tvoj" ali ne zaboravi da je to u stvari novac koji je možda nedostajao za vrijeme tvog odrastanja a tvoja ga je majka stvorila kako je znala.

Nemoj da novac napravi razdor medju vama, novac je proklet.

trebao bi mami reći za njega a vjerujem da ti ga nece "oteti". nemaš pojma kako je sam odgajati djecu i stvarati novac za njih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Alimentacija nije đeparac djetetu - to je iznos koji je drugi roditelj dužan uplaćivati za uzdržavanje djeteta i POVEĆANU SKRB RODITELJU kojem je djete povjereno na skrb!!! A ako si ti tako jako uvjeren da je mami bilo lijepo biti samohrana bez pomoći tvog oca, da su djed i baka iz ljubavi prema tebi (ili inata prema njoj?) bili tako divni prema tebi, da je mami bitno da je samo njoj dobro "jer je takva"..... s tim novcima si plati psihologa pa si spasi mladi život i učini ga boljim!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija