Jump to content

podjela imovine


MARIJAH

Preporučene objave

neznam kako bi vi to podjelili...

to i nije baš jednostavno podijeliti...dajte sudu pa čekajte presudu...na vašem mijestu ja se nebi sramotio sa takvim pitanjima...a vi ako baš hočete podijelite pločice iz kupatila molite boga da ih bude paran broj...jer ako ih bude neparan očekuje vas velika pravna bitka...tada tražite procijenu te pločice...odbijete trajanje korištenja i to što vam ostane lijepo podijelite...samo...neznam kako podjeliti jednu školjku,jedan bide,jednu kadu,jedan umivaonik...najbolje to sve razbijete pa podijelite po kilaži...

 

...sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedno podpitanje: predminijevam da je u ovakvim slučajevima potrebno platiti vještaka koji će utvrditi vrijednost ulaganja u tuđu nekretninu kao osnovicu za diobu bračne stečevine.

Što ako je od ulaganja prošlo više od 10 godina pa amortizacija ( iliti trajanje korištenja) sve "pojede"? Kako se to obračunava ili se vrijednost ulaganja svodi na nulu?

Hvala na odgovoru.

Pozdrav

Taga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

oprosti, ali nikakako, po mom mišljenju. PA ako ste to uredili iima 10 godina, trebalo bi opet, pa tu ste živjeli, ne možete sada čupati stare pločice i vi ste tu guštali...ne možete sada tražiti dlaku u jajetu. Zadržite npr. auto, a ostavite pločice ili što već, podjelite se nekako , ali to ćetew teško utvrditi , pogotovo ako je amortizirano, na kraju da ste plaćali podstanarstvo umjesto živjeli u suprugovu stanu, ne bi imali ni zta urediti stan a kamoli što drugo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zamjenio si me s gospođom koja je započela thread. Ja znam za sličan slučaj ali je bivši suprug živio u puničinom stanu te sudjelovao u adaptaciji koja se zbivala pred 10 godina. Sada, kada je razvod gotov potražuje novac na ime tih troškova sudjelovanja u adaptaciji,a koja se dešavala pred 10ak i više godina, pa pitam jeli po tom osnovu ima pravo što dobiti ili je amortizacija "pojela" sve.

Hvala na odgovoru, inače i ja imam isto mišljenje kao i ti ali bi voljela da mi pravnici to točno potvrde.

Pozdrav

Taga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš tražiti da te isplate. No ako novac koji je uložen potječe iz braka opet samo pola. Moraš imati sačuvane račune o kupnji toga što je uloženo. ako nemaš račune, a radove je obavlkjeo fušer bez računa to ćeš teško dokazati. Može se provesti i vještačenje vrijednosti radova no to treba opet platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Jedan sličan problem. Moji roditelji su započeli gradnju kuće, na bakinom zemljištu, s time da tamo nisu živjeli, to je trebalo biti za kad odu u mirovinu. Onda se brat oženio, uselio u tu kuću, da bi mogao dignuti kredit mama mu je prepisala dio kuće. Sa ženom se naravno, istina nakon 20-tak god. rastao i sad ona traži dio kuće. Ne isplatu. Kaže da je i ona ulagala, što sigurno je, ali ju je i koristila. Sud je donio prvostupanjsku odluku da mami pripada 1/5, a ostalo brat i bivša? Tako je moja mama od kućevlasnice spala na 1/5 ??? Nemam pojma šta piše u obrazloženju, mama nije dobila presudu, iako je bila drugotuženik, samo brat koji joj nije ništa rekao, ima odvjetnika koji je također nije nazvao, ali je uložio žalbu. Šta sad?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija