vora objavljeno: 3. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 3. siječanj 2008. Prošle godine umro mi je otac. Živio je sa vanbračnom suprugom 11 godina. Nije imao nikakve nekretnine, brat i ja naslijedili smo polovicu groba na Mirogoju. Gospođa koja je živjela s njim naslijedit će mirovinu. Sada me zanima, budući da je tata imao nekakav kredit koji nije otplatio, tko će vratiti dug, brat i ja ili vanbračna supruga. Jer mi praktički nismo naslijedili ništa a ona je dobila mirovinu i živjela je s njim kada je digao kredit. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 3. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2008. Svi nasljednici odgovaraju za dug, ali samo do visine vrijednosti naslijeđene imovine. Za detalje osiguranja kredita, valja vidjeti ugovor o kreditu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vora odgovoreno: 3. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2008. U ugovoru o kreditu nema nikakvog osiguranja za naplatu, to je nekakva štedionica koja je dala kredit bez jamaca, hipoteke i sl. A što se tiče visine naslijeđenog dijela tko će procijeniti vrijednost groba i kakva je uopće njegova vrijednost budući da je u njemu zakopano petero ljudi nemožemo ga naravno prodati i ostvariti dobit , kao npr. da smo naslijedili kuću, stan, auto i sl. a od mirovine postoji stvarna dobit i korist. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 3. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2008. Ako se ne možete s bankom dogovoriti izvansudski, sud je ovlašten u parnici utvrđivati vrijednost imovine putem npr. procjena porezne uprave, vještačenjima, službenim evidencijama, i slično. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.