Jump to content

ostavina i dugovi


vora

Preporučene objave

Prošle godine umro mi je otac. Živio je sa vanbračnom suprugom 11 godina. Nije imao nikakve nekretnine, brat i ja naslijedili smo polovicu groba na Mirogoju. Gospođa koja je živjela s njim naslijedit će mirovinu.

Sada me zanima, budući da je tata imao nekakav kredit koji nije otplatio, tko će vratiti dug, brat i ja ili vanbračna supruga. Jer mi praktički nismo naslijedili ništa a ona je dobila mirovinu i živjela je s njim kada je digao kredit.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ugovoru o kreditu nema nikakvog osiguranja za naplatu, to je nekakva štedionica koja je dala kredit bez jamaca, hipoteke i sl.

A što se tiče visine naslijeđenog dijela tko će procijeniti vrijednost groba i kakva je uopće njegova vrijednost budući da je u njemu zakopano petero ljudi nemožemo ga naravno prodati i ostvariti dobit , kao npr. da smo naslijedili kuću, stan, auto i sl. a od mirovine postoji stvarna dobit i korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija