olivica objavljeno: 3. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 3. siječanj 2008. Pozdrav, zanima me da li mi možete pomoći savjetom - stan je veći nego što piše u zemljišnim knjigama, nekih 20-tak kvadrata. Stara greška. Mi kupili i s vremenom namjeravamo riješiti. Da li postoji nekakva zastara na takve stvari (mislim na plaćanje za ostatak kvadrata ? Kako se to rješava? Inače, još nije etažirano.... Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
whitedd odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. ?????? Kako ste kupili stan koji nije etažiran????? To bi značilo da ste kupili udio u kuči a ne stan....Kako stan može bit zaveden u zemljišno-knjižnom ako nije etažiran???? ??????? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alfaro odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. whitedd je napisao: ?????? Kako ste kupili stan koji nije etažiran????? To bi značilo da ste kupili udio u kuči a ne stan.... ??????? "kupili udio u kući, a ne stan?..." whitedd, to bi značilo da Vi niste dovoljno upućeni u stvarnost, odnosno da neznate kaj pišete i samo dezimformirate javnost. Prvo naučite a onda pišite. Ako niste znali: Stan može biti zaveden gruntovno i ako nije etažiran, bez problema. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ane odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. I onda whitedd kaze da sam netrpeljiva prema njemu kad ga upozoravam da pise ljudima gluposti... Pola zg gruntovnice ima upisane neetazirane zgrade. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alfaro odgovoreno: 4. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2008. Ane je napisao: I onda whitedd kaze da sam netrpeljiva prema njemu kad ga upozoravam da pise ljudima gluposti... Pola zg gruntovnice ima upisane neetazirane zgrade. A gotovo i sve ostale gruntovnice u RH imaju isto upisane neetazirane zgrade i razumljivo je obzirom na prije uredjenje drustvenog dobra u ex SFRJ i danas u RH uredjenog privatnog vlasnistva... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
olivica odgovoreno: 5. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 5. siječanj 2008. Hvala, jer znamo svi da većina zgrada u Zagrebu nije etažirano. Ali ima li tko informaciju kako pristupiti tome? Da li postoji zastara što se tiče plaćanja, obzirom da su ti ljudi dosta davno otkupili stan? I kakva je inače procedura? Kaj ide prvo - etažiranje? I što kad znamo točno koliko je službeno m2 u igri? Ide li se na sud? Hvala, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alfaro odgovoreno: 6. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2008. olivica je napisao: Hvala, jer znamo svi da većina zgrada u Zagrebu nije etažirano. Ali ima li tko informaciju kako pristupiti tome? Da li postoji zastara što se tiče plaćanja, obzirom da su ti ljudi dosta davno otkupili stan? I kakva je inače procedura? Kaj ide prvo - etažiranje? I što kad znamo točno koliko je službeno m2 u igri? Ide li se na sud? Hvala, Trebali bi angažirati sudskog vještaka za graditeljstvo da Vam sve izmjeri i izradi elaborat etažiranja, potom je potrebno na taj etažni elaborat-diobeni nacrt pribaviti potvrdu od Županijskog ureda za graditeljstvo i dr. i onda s tim u gruntovnicu... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.