Jump to content

žalba Visokom prekršajnom


d13

Preporučene objave

Bok , evo ovako frend dobio da mu se kazna od 3700 kn , zamjenjuje kaznom zatvora od 16 dana , e sad doli u dnu piše da se može zalit Visokom prekšajnom sudu , pa da ja vas pitam jel se isplati uopće žalit , i što je najbolje napisat .. koja je adresa od Viskog prekršajnog suda .ili mu je najbolje to dati odvjetniku da mu napiše žalbu .. hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnik će sigurno žalbu napisati bolje od njega samog, ali ako se odluči sam pisati žalbu ne treba mu adresa Visokog prekršajnog suda, jer se žalba upućuje preko Prekršajnog suda koji je kaznu izkrekao (zamjenio) i on je zajedno sa spisom šalje u Visoki prekršajni sud.

Inače praksa je takva da se dopušta da se kazna plati (iako je zamjenjena za kaznu zatvora) sve do odlaska u zatvor (pa čak i u zatvoru)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

novčana kazna koja je izrečena u iznosu od 3.700,00 kn ne može se zamijeniti radom za opće dobro na slobodi (samo za kazne do 500,00 kn).

o razlozima podnošenja žalbe na rješenje o supletornom zatvoru ne mogu ni pisati jer ih nema.

možete napisati bilo što, ali vam žalba neće proći.

u ovakvim slučajevima vps procjenjuje samo da li je novčana kazna pravilno zamijenjena zatvorom (odnosno da li su postojali elementi za donošenje rješenja, a jesu, jer ista nije prisilno naplaćena, a niti plaćena po donošenju rješenja), odnosno jesu li poštivane sve procedure do njegovog donošenja i da li je točan broj dana....

jedina stvar koja vam može olakšati jest da dobijate na vremenu pisanjem žalbe....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija