Jump to content

postupak mirenja


tokolako

Preporučene objave

U braku smo dvije godine, i sad moj suprug želi razvod. Ja sam otišla u stan, jer smo prije toga živjeli u kući s njegovim roditeljima. Na početku je bilo sve uredu on je dolazio, i sada ništa. Moj stav o razvodu zna. Ja ga ne želim!

Pitanje je ako on pokrene tužbu, da li postoji postupak mirenja prije nego što sud odluči?( jer ja želim ici na savjetovanje.) Hoću da saznam zašto hoće razvod.

I, drugo pitanje, tko snosi troškove suda i koliki su?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate malodobnu zajedničku ili posvojenu djecu proći ćete postupak posredovanja pri CZSS (to je ono što vi zovete mirenjem) u kojem bi trebalo da se očitujete o razlozima poremećenih odnosa u braku.Također bi trebali uz pomoć CZSS pokušati razriješiti razloge bračnih problema,te biti upoznati s pravnim i psihosocijalnim posljedicama razvoda braka.Takav postupak zahtijeva Obiteljski zakon,što uglavnom ne odgovara praksi..

Na CZSS biti ćete upućeni rješenjem suda na prvom ročištu po tužbi za razvod braka.

Ukoliko nemate malodobnu djecu,ne upućuje te se CZSS.U sudskom postupku,ukoliko se protivite razvodu braka sud će saslušati i vas i vašeg supruga koji se tada treba izjasniti o razlozima zbog kojih želi da brak bude razveden.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izglasane promjene tj. Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama obiteljskog zakona, članak 5. propisuje postupak mirenja i za bračne parove bez djece. Kada će to postati važeći zakon ne zna nitko, piše odmah po objavi u NN. Inače, kome i čemu treba "razlog" zbog čega se on želi razvesti!?!? Ako nije rekao odmah, muljati će i na mirenju. Take over it and move on!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija