Jump to content

Pomoć


Rov

Preporučene objave

Puuuno traje, prije se rješavalo za jedno 6-7 mjeseci, a sada 8-9 mjeseci od prestanka DVS.

-Prestanak dvo, nakon 2 mjeseca vještačenje u mirovinskom, - revizija u min. branitelja oko 5 mjeseci, izračun mirovine (staž,čin...), konačno rješenje i prva mirovina na računu sa izostacima .....pa sve skupa računaj dobrih 10 mjeseci.

Naoružaj se živcima i novcima (ako možeš digni kakav mali kredit, pa ćeš ga poslije vratiti, ukinuti će ti skroz dozvoljeni minus, a sa mizernom akontacijom ne da se živit). :ceka:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je rokovi su malo pomaknuti tako da računaš kako ti je kolega gore rekao, znači prestanak DVS-Tvrtkova-Selska-ponovo Tvrtkova na izračun – onda rješenje kući a papiri se kompletno prebacuju tvom područnom uredu. U vrlo kratkom vremenu dobiješ akontaciju i od MORH dobiješ otpremninu koja ti je oko 9800 kuna, ako na komisiji dobiješ profesionalnu nesposobnost za rad nemoj praviti žalbu nego uzmi mirovinu i Stančićevoj podnesi zahtjev za otpremninom, tada ćeš dobiti 6 svojih bruto plaća + 525 kuna za svaki puni mjesec proveden u Domovinskom ratu a onda dalje ganjaj papire za opću. Ako dobiješ opću nesposobnost onda imaš pravo samo na otpremninu od 9800 kuna i ova spomenuta otpremnina ti pada u vodu.

Ako imaš dodatnih pitanja pitaj

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nekom znače nešto datumi, evo moj "predmet":

 

- 15.10.2007. proglašen nesposobnim za DVS

- 30.11.2007. častan otpust uz pravo na invalidsku mirovinu

- u prosincu 2007. dobio zadnju plaću, a nešto prije Božića i 9.800 kuna,

- za 15.01.2008. dobio poziv za komisiju u Tvrtkovoj

 

Dakle 3 mjeseca od rješenja o nesposobnosti do komisije u Tvrtkovoj (što mislim da je relativno brzo).

 

Kako će ići dalje ne znam, ali pretpostavljam da će proći još oko 1,5 mjesec dok se ne vrati sa revizije iz ministarstva dugačkog imena, ali svakako ćemo zivkati telefonom svaki tjedan, zašto ne?

 

Kada vrate predmet, najvažnija stvar, provjereno u praksi: zvati odmah i pitati što nedostaje od dokumentacije (ako nedostaje). Sve što nedostaje lijepo sam skupiš i osobno odneseš referentu ili već što je.

Mislim da u principu nema problema tamo gdje je dokumentacija uredna

Eto! Lijepi pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma niti govora, pišem iz iskustva prijatelja oko mene. U većini slučajeva se predmeti odrade u narečenom roku, ali neki se i oduže. Još jednom kažem, ako su papiri uredni nema problema, pogotovo za kolege koje imaju staž samo u jednom ministarstvu, ali ako si npr. bio početkom rata u HVO-u, pa se onda prešao u MUP RH, da bi krajem rata ušao u neku gardijsku postrojbu HV onda će se malo odužiti, uostalom javljati ćemo se ovdje na forumu kako napreduje procedura. Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...danas sam bila na vjestacenju...u mirovini sam 6a,a kako sam hrvi 20%trajno zbog ranjavanja vjestak mi je napisao misljenje za invalidsku mirovinu omjer 50-50...imam 42 g.,od 95 do1.1. 2007 bila u radnom odnosu,nadnarednik,ranjena dok sam bila u gardijskoj brigadi...zanima me kako se to prevada u opcu ili prof. i po kojem koeficjentu...hvala na pomoci i strpljenju :-) ...e da i to sad treba ici u zagreb...da li oni smanjuju,povecavaju,ukidaju ili se sloze s misljenjem vjestaka...20% ranjavanje,30%ptsp,50%bolesti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma to sve ide jako spore,no međutim mene nešto drugo zanima..ja čekam riješenje o mirovini iz područnog ureda hzmo-a,dobio sam na kučnu adresu obavijest o profesionalnoj nesposobnosti,još uvujek trenutno sam na bolovanju u iznosu 100%,ovih dana se nadam i prvom rješenju o mirovini šeo ču i uzeti,bio sam u mirovinskom VIDIO SAM 50-50...e sada me zanima kada mi mup isplati otpremninu,i odem u mirovinu dali imam pravo na neku otpremninu u koliko sam skužio stančićevoj(6 bruto plača +525 kuna za svaki mjesec proveden u ratu)???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru,a ja se ponadao...ali treba stisnut taj mup,pa stvarno te otpremnine su smiješne,a dečki koji su ostali raditi,pa nedaj bože da se šta desi to su tako mizerna osiguranja,jedino šeo je dobro u tome svemu je kada te proglase radno nesposobnim ideš u mirovinu,nema lakšeg radnog mijesta na temelju preostale radne sposobnosti(skladištar i slično)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija