Jump to content

Darovni ugovor (odvjetnik) ?


vdevcic

Preporučene objave

Unaprijed se ispričavam ako je tema već prožvakana 1000 puta, stvarno sam dosta pretraživao forum, ali čim više čitam to neke stvari postaju ne jasnije.

 

Dakle, nona-baka bi mi željela darovati neku zemlju (2 čestice), sad recite mi dali se isplati s time backati sam, ili se isplati uzeti odvjetnika da mi to riješi, i koja bi bila njegova okvirna cijena.

 

A ako se ne isplati, koji bi bio sljed postupaka koji treba sam poduzeti da bi se sve to rijesilo... I koliko u svemu tome more sudjelovat "nona-baka" buduci da nije bas pokretna nije mi ju lako vozat okolo...

 

Hvala lijepo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi možete ići i bilježniku da Vam sastavi ugovor o darovanju. Možete i sami popuniti obrazac Ugovor o darovanju. Ovjerite ga kod bilježnika i dostavite na gruntovnicu i poreznu upravu. Obzirom da ste unuk porez ćete platiti. Bilježnički trošak za ovjeru potpisa izvan ureda može max iznositi 300 kn, što i nije tako velik iznos (ovisno o broju primjeraka). Ako Vam bilježnik ili odvjetnik piše ugovor tada cijena ovisi o vrijednosti nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija