pravnik1 objavljeno: 9. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 9. siječanj 2008. Dakle, priča ide ovako pauk digne auto vlasnik podnese prigovor na prekršajni nalog - navodeći da nije on parkirao i da je autom tada upravljala druga osoba+da uopće nije bilo osnova za premještanje (da sad ne opisujem situaciju) ujedno obavijesti zagrebparking da je prigovor podnese i presliku im pošalje godinu dana kasnije zgbP - predaje prijedlog za ovrhu - ulaže se prigovor - promašena pasivna legitimacija, neutvrđen prekršaj koji bi bio osnova za premještanje vozila godinu dana nakon toga - Prekršajni sud donosi rješenje - zastara nakon godinu dana - ročište na sudu - sud neće niti čuti za "pravog vozača" vozila, za činjenicu da prekršaj uopće nije utvrđen, za ništa, kao da se priča u prazno - stav tipa: " što ja tu uopće hoću?" itd.... SUGESTIJE MOLIM!!!! svaka pomoć je dobrodošla, ne radi se o životnom pitanju, ali ne smeta pristup da pauk može ići po gradu i premještati koga hoće i kad hoće, na temelju toga što je netko na monitoru vidio fotografiju sa brojem tablice vozila i rekao "nosi" - čitaj pauk taj dan nije bio ispunio normu, pa su ju popunili s mojim autom P.S. zagrebparking je sudu dostavio "svoju" odluku o cijeni premještanja vozila, iako u ZOSPC piše da tu cijenu utvrđuje MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA na recimo "njihov prijedlog" PITANJE: da li netko od vas možda ima tu odluku, pokušao sam naći na netu i NN, ali ne uspjeva mi Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dorica12 odgovoreno: 30. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 30. siječanj 2008. Ja sam isto tako odbila platitijer prekršaj nije utvrđen, ali sud je presudo u njihovu krost, a županijski potvrdio, a revizija nije moguća, pa tako se sada kanim ćorava posla, jer uspijela sam samo osporiti ugovornu kaznu, ali kad sam platila takse došlo me na isto. I Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tizia odgovoreno: 1. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 1. veljača 2008. Sličan primjer. Pauk digne auto. Suprug je vozio i podignuo auto, on je potisan na zapisniku meni kao vlasniku vozila pošalju nalog za ovrhu. Uložila sam žalbu sud je prihvatio i zakazao raspravu. Na raspravi nisam bila opravdala sam izostanak. Prije dva dana došlo mi je rješenje da moram platiti kaznu sa zakonskim kamatama plus sudski troškovi i da od supruga tražim odštetu. Postoji li u zakonu odredba po kojoj kaznu plaća onaj tko je vozio a ne vlasnik? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pravnik1 odgovoreno: 8. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2008. nije baš utješno... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pravnik1 odgovoreno: 8. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2008. tizia je napisao: Sličan primjer. Pauk digne auto. Suprug je vozio i podignuo auto, on je potisan na zapisniku meni kao vlasniku vozila pošalju nalog za ovrhu. Uložila sam žalbu sud je prihvatio i zakazao raspravu. Na raspravi nisam bila opravdala sam izostanak. Prije dva dana došlo mi je rješenje da moram platiti kaznu sa zakonskim kamatama plus sudski troškovi i da od supruga tražim odštetu. Postoji li u zakonu odredba po kojoj kaznu plaća onaj tko je vozio a ne vlasnik? u zakonu, sada već starom, piše: vlasnik odnosno korisnik vozila sud u presudi "tumači" ovu odredbu kao dispozitivnu za tužitelja - zagrebparking, pa po tome oni mogu tužiti jednog ili drugog kojeg hoće .. sve u svemu, čini mi se kao "copy-paste" presuda... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.