Jump to content

Molim za pomoć


mmata1973

Preporučene objave

Mjesečne potrebe djece u toj dobi su oko 1700 kn, s time da su oba roditelja dužna doprinositi za uzdržavanje svoje djece.

Pokušajte sa zahtjevom od 1000,00 kn za svako dijete. Možete tražiti i više, ali mislim da je ovo sasvim optimalno da Vi doprinosite 700, on 1000. Možete pokušati i sa višim zahtjevom, ali imajte na umu da sudovi nisu baš pretjerano skloni drugog roditelja previsoko opterećivati iznosima alimentacije.Također sud uzima i druge okolnosti u obzir pri određivanju visine alimentacije (npr. postojanje kredita kojeg muž otplaćuje i sl). Vodite računa i o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudovi se baš ne obaziru pretjerano na iznose kredita, jer je uzdržavanje djeteta/djece primarno u svim naplatama i svim obvezama. Dapače, zna se u rješenju lijepo naći obrazloženo kako se kredit na kredit, promjena auta u 3-4g smatra luksuzom, te lijepo objasniti u dvije rečenice kako je roditelj dužan djecu uzdržavati i naušrb takvih "sitnica".

 

Temeljem izmjena i dopuna zakona, a obzirom da je plaća oca djece približna prosječnoj netto plaći isplaćenoj u pravnih osoba u protekloj godini, minimum koji se određuje za starije dijete će biti iznad 1000, za 12togodišnje ili jednak ili oko 100kn manji. I napominje se kako je to minimum koji će biti određen. Teško da će se uspjeti pozvati na stavak o uzdržavanju više djece, jer dvoje nije bogzna kakva nestandardan brojka, pa da bi iznos krenuo prema polovici ispod koje ne može ni u kojem slučaju.

 

Poglavito stoga što je intencija već lijepo pokazana u onom dijelu kojim se npr. ovrha može provesti nad svim primanjima a osim nad iznosom četvrtine te iste prosječne netto plaće isplaćene u pravnih osoba, što iznosi oko 1180kn, kao i spominjanje naplativosti prije ikakvih drugih potraživanja, bilo koje vrste, nastalih u bilo kojem vremenskom periodu.

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako da se ponašam dalje .u 16 godina braka kupili smo kuču a ta kuča je na njegovoj majci i inajmljuje se ta sva ušteđevina je kod njega.to nije baš mala svota.praktički sve ove godine što smo zajednički radili i sticali ja sad nemam ništa osim ovo dvoje zlatne dijece.što da radim , sto da mu kažem dali je uopče rano još o tome da s njim pričam koliko znam još nije nikakve korake poduzeo oko razvoda a otišao je od nas ima 10 dana.i to bez nekog posebnog razloga. navodno nevolimo ga ni ja ni dijeca što apsolutno nije istina. on inače boluje od ptsp-a i sebi je utuvio u glavu da smo mi razlog što bi on znao po pet dana ležat u krevetu ni živ ni mrtav totalno depresivan.prije je uzimao lijekove pošto od njih nije bilo puno pomoći ima godinu dana da je s njima prestao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija