Jump to content

Komunalne usluge


Sanja-M

Preporučene objave

:-? Zanima me da li isporučitelj komunalne usluge (konkretno za odvoz kućnog smeća) mora svake godine dostaviti korisniku rješenje o cijeni svoje usluge za tu godinu, načinu obavljanja usluge, rok plaćnja i sl. i da li se na takvo rješenje može uložiti prigovor i kome!? Nadalje, da li može isporučitelj kom. usluge retroaktivno tražiti plaćanje svojih izvršenih usluga i bez ikakvog pismenog rješenja? Problem je u tome da 2,5 godine nisam dobila nikakvo rješenje i nikakve uplatnice za uslugu odvoza kuć. smeća, a odvoz je uredno vršen i sada se netko sjetio da usluga nije plaćena i prijete ovrhom i tužbom. Molim savjet.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za korištenje komunalne usluge ne dobivate rješenje nikad. Dobivate uplatnice, prije kojih ste eventualno mogli potpisati ugovor (korištenje kante i blabla). Međutim, sve i da niste potpisali ugovor, dužni ste koristiti njihovu uslugu jer ZOKG impertavno JLS-e nalaže donošenje odluke o obveznom korištenju usluge komunalnog otpada za njihove građane.

 

Dakle, rješenja nema, pa nema ni pravnog lijeka.

 

Vaše pitanje se ne odnosi i ne može se povezivati s pojmom "retroaktivnosti". Ako ste uslugu koristlili - trebalo je i platiti. Ako niste dobivali uplatnice, niti opomene možete se pozvati na zastaru (godinu dana), a ako ste dobili opomene rok je duplo duži.

 

Odite u komunalno poduzeće koje vam je poslalo uplatnice - i s njima to dogovorite. Teško ćete doduše govorit o nekim dobrim namjerama, budući da ste uslugu koristili, a niste pitali za uplatnice. Mislim... danas baš niš nije badava, zar ne? Ako se radi o široj devijaciji, ono, da cijeli kvart nije dobivao uplatnice ili slično možda bi bilo dobro pitati i u upravnom odjelu općine/grada.

 

Btw. plaćajte odvoz smeća. Znam, da je skupo, ali ako odete samo istočnije i južnije gdje neke nove države nemaju komunalnog uređenja bit ćete sretni što te uplatnice dobivamo. Nije ona "više cvijeća - manje smeća" bezvezna.

Fakat nije tak skupokoliko dobra donosi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija