Jump to content

kuća bez građevinske


pehista

Preporučene objave

To Vam znači da nema uporabnu dozvolu i gotovo.

A dali ima lokacijsku i građevinsku to valjda vi znate? Dajte malo pojasnite pitanje kad je građena kuća i po kakvim dokumentima...

Može se samo pretpostavljati da ima lokacijsku i građevinsku dozvolu jer inače nebi na istu kuću mogli dobiti vlasnički list? :-?

Vjerojatno ima nekakvu dozvolu ali možda se nije izvela kuća po tim dokumentima? :-? a to bi se utvrdilo uporabnom dozvolom....itd ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e u tome je stvar, što su mi rekli u općini kad sam nadobudno otišla podići građevinsku dozvolu radi prodaje te kuće da nema građevinsku ni lokacijsku...

kuću sam kupila od prodavatelja koji su je opet kupili od neke žene i nadozidali. ali se nakraju ispostavilo da nema od dokumentacije apsolutno ništa tj. koliko su oni mogli vidjeti u kompjutoru a i ja u starim knjigama od 1985g.

nigdje se ne spominje niti jedno ime.

sad sam zamolila u gruntovnici da ni izvuku svu povjesnu dokumentaciju te čestice pa ću nadam se nesto saznat jer gori mi pod petama kupac me ćeka kapario mi je kuću a ja sam tom kaparom kaparila stan a vrijeme istiće... :-o

 

e da...nadograđena je 2002-2003g - a ono prije kad su je moji prodavatelji kupili i kakva je prije bila i kad je izgrađen taj prvi objekt to neznam....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

I ja imam sličnu situaciju, samo meni nema napomene, tj piše da tereta nema. Sve izgleda ko da postoji i građevinska i lokacijska, a pri kupnji ih nisam dobio, i niti u općini ih nema. Kuća je i ucrtana u katastar. Nebi bilo problema da sad ne želim prodati tu kuću a svima za kredit treba građevinska dozvola. Tražio bi ja novu, ali se uspostavilo da po novom urbanističkom planu širina zemljišta premala za gradnju. Pitanje je kako legalizirati taj objekt?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ma katastrofa ja sam na kraju krenula u proširivanje građevinske dozvole, našla arhitekta, naručila geodet (pljunula ljepu lovu) geodeta je napravio nacrte i arhitekta zaključio da mi je kuća 2 metra prebliz ceste i da mi ne odgovara novom prostornom planu i da nema šanse da dobijem odgovarajuču dozvolu...sterala sam sve u k.... spustila drastično cijenu kuće i tražim novog kupca...jedva čekam da sve završi i nikad se više neču selit niti prodavat nekretninu jer ovo je PAKAO!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ajde, prije nego prodate sve osjetno ispod cijene pa onda neko zaradi, probajte ljudski otići na urbanizam, pa za ruku dovesti referenta ili voditelja na lice mjesta, pa porazgovarati s njima pa vidjeti, osobno sam svjedočio nekoliko slučajeva di su takve situacije riješene pozitivno, jer jednostavno nema smisla ljudima uništavati imovinu (rušiti cijenu) a nekrenine stoje 100 godina (fig.)

 

ima modus da se ide na lokacijsku kojom se utvrdi da je moguća legalizacija ako se ne ugorožava sigurnost ili promet pa onda rješenje o uporabi, a može i izmjena plana (ali malo teže)

 

direktni razgovori su najbolji izvori informacija

 

ako ništ drugo onda ju (nekretninu) ponudite meni pa da zaradim nešto kad sredim papire 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Imam slicnu situaciju.Zelim kupiti kucu koja je upisana u katastru kuca i dvoriste, u gruntovnici zgrada i dvoriste.U gruntovnici su upisana dva kredita (hipoteka), vlasnistvo 1/1.Prodavatelj kaze da mu je prijasnji vlasnik rekao da kuca ima gradevinsku ali da je u ratu kuca pokradena i da su dokumenti tada nestali. Provjerili smo da na ime toga covjeka nema gradevinske, ali sada moramo provjeriti u arhivi dali postoji gradevinska na jos jednog vlasnika koji je bio prije rata.Ako ni to ne pronademo ima li netko nekakav prijedlog kako se moze pronaci da li je postojala gradevinska.Negdje sam pronasla da kuca ne moze biti upisana u gruntovnicu bez projekta i gradevinske, da li je to istina.Ako se gradevinska ne pronade kakav je postupak i koliko ce to iznositi novaca.Kuca ima 300 m2 stambenog prostora. Unaprijed zahvalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kuća je mogla biti upisana i u katastar i u gruntovnici iako nije imala građevinsku dozvolu. U tom slučaju trebala je u z.k. ulošku biti upisana zabilježba - bez građevinske i uporabne dozvole. U praksi znam za česte slučajeve gdje je upisana zabilježba - bez uporabne dozvole, a da kuća nema ni građevinsku dozvolu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Imam isti problem sa kučom koja je izgrađena davno a za nju nemama nikakvih papira, ima sve priključke, upisana je u gruntovnici , na katastarskom je planu, suvlasnik sam sa nečakinjom i sada bi svoj dio odvojio znači treba etažirati ali me traže građevinsku, a zemljište koje je također sa kučom se ne može po novome djelit nego ostajemo suvlasnici i šta sada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija