Jump to content

Manje od 20%


Hanza

Preporučene objave

Nakon 9 mjeseci čekanja drugostupanjko poslao riješenje po kojem mi je dano manje od 20 %. Piše da je rješenje konačno i da mogu pokrenuti tužbom upravni spor kod Upravnog suda RH. Koliko vidim po prijašnjim temama to je gotovo nemoguča misija.

Negdje sam čul da se može ići na obnovu postupka, pa me zanima kad i kako to pokrenuti. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bare je napisao:

a za obnovu postupka??koliko znam to vrijedi samo za procjenu radne nesposobnosti kod mirovinskog vjestaka.neka me netko razuvjeri,mozda grijesim :-?:-?:-?

Pravi je izraz "zahtjev za utvrđivanje novog postotka oštećenja organizma zbog pogoršanja zdravstvenog stanja" i reguliran je člankom 134. ZOPHBDR-a. Zahtjev se može podnijeti nakon isteka dviju godina od dana donošenja konačnog rješenja.

Obnova postupka je nešto sasvim drugo i spada u izvanredne pravne lijekove u upravnom postupku (ZUP).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Našel sam jedan odgovor.

Zbog dugotrajnosti postupka na Upravnom sudu RH, koji traje i do četiri godine, preporućam Vam da ne pokrećete upravni spor. Ovo iz razloga što ćete u međuvremenu prikupiti daljnju liječnićku dokumentaciju o tijeku liječenja i terapiji koju provodite, pa ćete protekom dvije godine od donošenja drugostupanjskog rješenja, odnosno konačnog rješenja, ponovno podnijeti zahtjev za utvrđivanje novog postotka tjelesnog oštećenja organizma s prilogom nove medicinske dokumentacije, koja prema Vašim navodima već sada, ukazuje na oštećenje organizma od najmanje 20 posto kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta RH. Zahtjev za utvrđivanje novog postotka oštećenja organizma propisan je člankom 134.st.1. ZOPHBDR-a. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lega nije to tako kad ti oni kažu da nakon šest mjeseci ako nisi ništa dobio smatra se pozitivno rješeno u tvoju korist...naravno to bi bilo uredno i ispravno ali ipak neka rješenja dolaze i nakon više od 8 mjeseci i na žalost budu negativna.osobno nebih preporučio tužbu već ako je rješenje tako donešeno negativno nastaviti sa liječenjem i nakon dvije godine ponovno na vještačenje glede ostvarenja rvi.... sretno ti bilo...javiš se na private ako ti mogu što pomoći jer dosta toga sam prošao i možda si nešto sam kiksao..... pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Planina pita za ratni put, neznam na kojoj čuki u Hrvatskoj nism bio..od 90 u policiji, od 3. mjeseca 91 u specijalnoj, sve im je lijepo opisano, posebno jesen 91 te Bljesak i Oluja, uz to sam bio zam. zapovjednika postrojbe.

Nema tu pravila, jedan iz moje postrojbe na slabiji ratni put i manje hodanja oko doktora dobio 20% bez problema. Nastavljamo dalje , imamo dvije godine prostora za sve pripremiti. Između prvostupanjske i drugostupanjske sam otišel u mirovinu, gdje sam dobil 100 % opču pa se baš i zamaram puno sa statusom HRVI jer znam da sam u daleko boljem položaju od mnogih branitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija