Hanza objavljeno: 21. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 21. siječanj 2008. Nakon 9 mjeseci čekanja drugostupanjko poslao riješenje po kojem mi je dano manje od 20 %. Piše da je rješenje konačno i da mogu pokrenuti tužbom upravni spor kod Upravnog suda RH. Koliko vidim po prijašnjim temama to je gotovo nemoguča misija. Negdje sam čul da se može ići na obnovu postupka, pa me zanima kad i kako to pokrenuti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Delta70 odgovoreno: 21. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2008. kolega.zao mi je za tebe.koliko puta si izlazio na komisije,jel ti to prvi put.nerazumijem kako to,,konacno,pa valjda mozes ponovo nakon dvije godine Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Delta70 odgovoreno: 21. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2008. a za obnovu postupka??koliko znam to vrijedi samo za procjenu radne nesposobnosti kod mirovinskog vjestaka.neka me netko razuvjeri,mozda grijesim Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
morskywuk odgovoreno: 21. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2008. bare je napisao: a za obnovu postupka??koliko znam to vrijedi samo za procjenu radne nesposobnosti kod mirovinskog vjestaka.neka me netko razuvjeri,mozda grijesim Pravi je izraz "zahtjev za utvrđivanje novog postotka oštećenja organizma zbog pogoršanja zdravstvenog stanja" i reguliran je člankom 134. ZOPHBDR-a. Zahtjev se može podnijeti nakon isteka dviju godina od dana donošenja konačnog rješenja. Obnova postupka je nešto sasvim drugo i spada u izvanredne pravne lijekove u upravnom postupku (ZUP). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Hanza odgovoreno: 21. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2008. Našel sam jedan odgovor. Zbog dugotrajnosti postupka na Upravnom sudu RH, koji traje i do četiri godine, preporućam Vam da ne pokrećete upravni spor. Ovo iz razloga što ćete u međuvremenu prikupiti daljnju liječnićku dokumentaciju o tijeku liječenja i terapiji koju provodite, pa ćete protekom dvije godine od donošenja drugostupanjskog rješenja, odnosno konačnog rješenja, ponovno podnijeti zahtjev za utvrđivanje novog postotka tjelesnog oštećenja organizma s prilogom nove medicinske dokumentacije, koja prema Vašim navodima već sada, ukazuje na oštećenje organizma od najmanje 20 posto kao posljedice sudjelovanja u obrani suvereniteta RH. Zahtjev za utvrđivanje novog postotka oštećenja organizma propisan je člankom 134.st.1. ZOPHBDR-a. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
planina odgovoreno: 21. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2008. ja isto čekam drugostepeno riješenje hrvi prvi put i čekam jedno 6 mijeseci...pa sam pitao u ministarstvu branitelja..a oni kažu da u parvilu nakon 6 mijeseci se smatra da je predmet pozitivno riješen...a vidi sada..baš i nije tako.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
planina odgovoreno: 21. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 21. siječanj 2008. pa kakav ti je ratni put...kakve papire imaš..dali si redovito išao psihijatru.....neki razlog mora biti..? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
deltacro odgovoreno: 22. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. lega nije to tako kad ti oni kažu da nakon šest mjeseci ako nisi ništa dobio smatra se pozitivno rješeno u tvoju korist...naravno to bi bilo uredno i ispravno ali ipak neka rješenja dolaze i nakon više od 8 mjeseci i na žalost budu negativna.osobno nebih preporučio tužbu već ako je rješenje tako donešeno negativno nastaviti sa liječenjem i nakon dvije godine ponovno na vještačenje glede ostvarenja rvi.... sretno ti bilo...javiš se na private ako ti mogu što pomoći jer dosta toga sam prošao i možda si nešto sam kiksao..... pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Hanza odgovoreno: 22. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. Planina pita za ratni put, neznam na kojoj čuki u Hrvatskoj nism bio..od 90 u policiji, od 3. mjeseca 91 u specijalnoj, sve im je lijepo opisano, posebno jesen 91 te Bljesak i Oluja, uz to sam bio zam. zapovjednika postrojbe. Nema tu pravila, jedan iz moje postrojbe na slabiji ratni put i manje hodanja oko doktora dobio 20% bez problema. Nastavljamo dalje , imamo dvije godine prostora za sve pripremiti. Između prvostupanjske i drugostupanjske sam otišel u mirovinu, gdje sam dobil 100 % opču pa se baš i zamaram puno sa statusom HRVI jer znam da sam u daleko boljem položaju od mnogih branitelja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.