adder objavljeno: 22. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 22. siječanj 2008. Da li je moguce raditi (honorarno, ugovor o djelu...) i imati mirovinu opcu 80(rat)-20(mir)? I ako moze, kako moze? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 22. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. Ne može. Opća nesposobnost znači da nisi sposoban za privređivanje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poki odgovoreno: 22. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. Tako je kolega Mrljavac, o ovoj temi smo raspravljali nekoliko puta neka se kolega malo vrati unatrag i pročita Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
adder odgovoreno: 22. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. Hvala. Nisam znao za ovaj forum. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sova1 odgovoreno: 22. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. Pa gdje ti živiš ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
PrEsVeTli odgovoreno: 22. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. Pa zar sa općom 80/20 ima potrebe tražiti dodatnu zaradu. Takva pitanja postavljaju ljudi sa općom 20/80. Ne znaš niti sam što bi neki ljudi dali da imaju taj tvoj omjer i polako bi si rezuckali vočke i povrčke Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Delta70 odgovoreno: 22. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. slazem se u potpunosti.kolega nadji neki hobi,pcele,tako nesto,a ja moram raditi,prof.30-70 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poki odgovoreno: 22. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. Gospodo pomalo sami sebi skačemo u želudac, mislim da ovakve stvari ne bi trebali pisati jer ima ljudi koji ovo čitaju i pitaju se kako je moguće dobiti opću nesposobnost i još tražiti da se zasniva radni odnos. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Baggio odgovoreno: 23. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2008. poki je napisao: Gospodo pomalo sami sebi skačemo u želudac, mislim da ovakve stvari ne bi trebali pisati jer ima ljudi koji ovo čitaju i pitaju se kako je moguće dobiti opću nesposobnost i još tražiti da se zasniva radni odnos. Čovjek nije pitao i tražio jel može zasnovati radni odnos, nego se njegovo pitanje odnosi na ugovor o djelu (honorarno), što je različito od ugovora o radu. Ugovor o djelu može sklopiti. Već je netko postao linkove, pa ih ja ponavljam: link-opća-ugovor o djelu HZMO-Najčešća pitanja-strana 3 Dakle, ugovor o radu ne, a ugovor o djelu da. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 23. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2008. Čitajući između redova i redaka 80% rat-20%mir. Opća nesposobnost dijelom uzrokovana ratom. Tu se dakle radi dijelom vjerojatno i o psihičkom oboljenju PTSP i ta osoba mora stalno biti pod liječničkim nadzorom i terapijama i ne može privređivati. Ugovor o djelu? Ne bih se kladio da može ako ima PTSP i Opću nesposobnost. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 23. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2008. Ništa ga ne priječi da sklopi ugovor o djelu, koliko ja znam...da li će zbog svojih karakteristika moći ispuniti ugovor je drugo pitanje. možda će na temelju ugovora o djelu nekom rezati voćke ili saditi sadnice... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ZG-1 odgovoreno: 23. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2008. poki je napisao: Gospodo pomalo sami sebi skačemo u želudac, mislim da ovakve stvari ne bi trebali pisati jer ima ljudi koji ovo čitaju i pitaju se kako je moguće dobiti opću nesposobnost i još tražiti da se zasniva radni odnos. o..ima kod nas svačega,npr.ljudi koji imaju opću nesposbnost za rad i traže obustavu isplate te mirovine jer se namjeravaju zaposliti Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Delta70 odgovoreno: 23. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. siječanj 2008. lijepa je nasa ,puna odlikasa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.