Jump to content

Obnova postupka (za one koji su prosli)


zatvarac

Preporučene objave

Podnio sam zahtjev za obnovu postupka zbog pogorsanja bolesti. Sada imam profesionalnu mirovinu 40-60 (40% rat). Zamolio bih nekoga tko je prosao tu proceduru da mi kaze dali tijekom rjesavanja obnove postupka u mirovinskom dolazi do prekida u novcanim primanjima (sada dobivam mirovinu 1 godinu i 2 mjeseca) neprekidno, odnosno dali se tu pojavljuje ona "rupa" u novcanim primanjima kao kod slucaja odlaska u braniteljsku mirovinu iz radnog odnosa (znamo da je to 4-5 mjeseci) ili ja i dalje dobivam mirovinu sve do novog rjesenja i nakon rjesenja odmah dobivam mirovinu po novom rjesenju.

 

Ukratko-postoji li kod obnove postupka prekid novcanih primanja?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razvodnik je napisao:

Nema nikakvih prekida novčanih primanja. Kad dobiješ novo rješenje o mirovini dobivaš mirovinu po novom izračunu a do tad po starom.

 

Mirovinu po novom rješenju dobivaš od dana podnošenja zahtjeva a ne od dana kada si dobio rješenje, znači dobiješ zaostatke razlike nove mirovine i stare. I nakon toga dobivaš mirovinu po novom ali samo ako je povoljnija za tebe ako nije ostaje ti ova koju primaš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po kojoj zakonskoj osnovi to ide, mislim pitati po kojem zakonu i članku ??

 

Tako da mogu naći to u narodnim novinama i kada se i ja odlučim za isto, da mogu objasniti svom izabranom doktoru po kojoj osnovi tražim ponovnu procjenu radne sposobnosti, a što sam siguran da će pitati jer ni on to ne zna.

 

Već vidim scenu ;:; ja ga tražim da mi napiše ponovni zahtjev za procjenu radne sposobnosti a on kaže " Molim ne kužim šta hoćeš pa ti jesi u mirovini".

 

Skroz sam u slićnoj situaciji kao i kolega ( u mirovini sam zbog profesionalne nesposobnosti omjer 30 % rat 70 % mir ). Sada sam dobio i status rvi-a koji nisam imao prilikom odlaska u mirovinu.

 

Zanima me i još jedna stvar kada ovima iz mirovinskog kažem da imam status rvi-a, hoću li i moram li i od mup-a odakle sam i otišao u mirovinu, dobiti drugi-veći čin ( sada imam čin nadnarednika ) ? Ide li to automatizmom ili moram li ako imam pravo na veči čin to osobno zatražiti od mup-a ? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne moraš se zamarati po kojem članku ide procedure obnove postupka.Vveć sam negdje navodio koje obrasce trebaš za obnovu postupka i sto predaješ u Područni ured HZZMO-a ili Ispostavi, ako postoji u tvojem mjestu. Rješenje o statusu RVI-a, obavezno dostavi u Mirovinsko, a sada kada imaš status RVI-a imaš i pravo na uvećano zvanje. Predlažem ti da sam odeš kod referenta u PU za socijalnu skrb i podsjetiš ga na to, prvenstveno da požuriš postupak, pa će on to učiniti. Negdje su zaboravni na neke obveze, ako ih ne podsjetiš.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija