Jump to content

Nestalo mi 8 mjeseci DR-a


maramih

Preporučene objave

danas sam bio u mirovinskom na konzultacijama kod gđe koja mi je pisala rješenje o mirovini, ali sam u međuvremenu našao jedan "problemčić", iščitavajući rješenje uočio sam da mi se nigdje ne vodi da sam od 09. mj. 1991 do 4. mj. 1992. godine bio u A GBR iako sam bio, pa sam gđu pitao u čemu je problem ista mi je rekla da za to razdoblje nema ps2 potvrdu, a da je ona tražeći od MORHA potvrdu, za ostalo razdoblje dobila pa sam morao ići doma i donijeti potvrdu da sam i u tom razdoblju bio A pripadnik GBR te mi je rekla da će ponovo podnijeti zahtjev da joj se dostavi ta potvrda kako bi mogla napraviti preračun i za to razdoblje. e ali kvaka je u tom ako to nije bilo u spisu ispada da sam ja u ratu bio od 4. mj. 1992. a ne od 09. mj 1991. kako stvarno jesam bio pa me zanima da li to još šta mijenja na stvari općenito.

Mada mi to nije jasno jer postoji ratni put u kojem je to zasigurno razdoblje pokriveno.

Napomena: U spisima imam potvrde o statusu hrvatskog branitelja u kojima je razvidno i evidentirano to razdoblje i to i u potvrdi izdanoj od ureda za obranu i od kadrovskih poslova PU. i ta je potvrda uredno dostavljena mirovinskom. ima netko ko bi mi mogao pojasniti enigmu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa evo pokušat ću ja objasniti.Potvrda o dužini boravka u hv koja je izdana od ureda za obranu dovoljna je da se utvrdi status dragovoljca.Tako ste vjerovatno rješili 1 problem,što znači osigurali faktor 1,85 Što se tiče ratnog puta u njmu je možda sve u redu ali ne budite sigurni.Potvrdu koju ste dnjeli gospođi služi samo da bi na osnovu nje dobila istu ali službenim putem.Zato ćete pričekati jedno vrjeme,recimo30 dana pošto više nije takva gužva.Još bih vas upozorio da obratite pažnju dali je potvrda o činu i ustrojbenm mjestu adekvatna onome što jeste i što ste obnašali prije odlaska na bolovanje.Kada konačno dobijete rješenje dobro proučite svaku stavku i pazite na žalbeni rok.Eto to bi vjerovatno bilo sve što vas zanima.Napomena.Ponekad tete traže ono što već imaju u spisu ali što se može ,nemože se iz te kože,ne gledajte nijanse.I još nešto mirovina vam u konačnici treba biti ukupno oko 4200 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

maramih je napisao:

... iščitavajući rješenje uočio sam da mi se nigdje ne vodi da sam od 09. mj. 1991 do 4. mj. 1992. godine bio u A GBR iako sam bio, ...

Mada mi to nije jasno jer postoji ratni put u kojem je to zasigurno razdoblje pokriveno.

Napomena: U spisima imam potvrde o statusu hrvatskog branitelja u kojima je razvidno i evidentirano to razdoblje i to i u potvrdi izdanoj od ureda za obranu i od kadrovskih poslova PU. i ta je potvrda uredno dostavljena mirovinskom. ...

Ukoliko ste u navedeno vrijeme bili DVO, referent treba tražiti i dobiti potvrdu o statusu HB od Personalne uprave MORH-a, dok Ured za obranu istu potvrdu izdaje samo za razdoblje provedeno u pričuvnom sastavu HV-a, a MUP za razdoblje pripadnosti postrojbama MUP-a.

Iako je u opisu ratnog puta skoro uvijek navedeno i razdoblje pripadnosti, isto treba biti potvrđeno i potvrdom o statusu HB-a.

Također, opis ratnog puta prvenstveno je namijenjen onom koji vrši ocjenu invalidnosti, dakle vještacima HZMO-a i članovima Povjerenstva za reviziju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

zvao u mirovinski i dobio informaciju da je napisano novo rješenje s doanim stažom koji je nedostajao međutim gospođa kaže da je novi izračun manji od onog u kojem je navedeni staž nedostajao, na upit kako to ista nema suvislog obrazloženja. istina nisam mislio da će doći do nekog velikog pozitivnog pomaka u visini mirovine ali mi ni na kraj pameti nije bilo da će doći do negativnog pomaka tj da će novi izračun biti manji nego što je bio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija