Jump to content

trudnoća i naknade


bijou

Preporučene objave

Molim za pomoć u razumjevanju zakona. U sklau s novim zakonom o porodiljskim naknadama ako sam dobro shvatila 45 dana prije poroda i do 6 mjeseci starosti djeteta naknada nije ograničena i iznosi prosjek mojih plaća zadnjih 6 mjeseci. ja sam od danas na bolovanju zbog koplikacija u trudnoći i sad mi nije jasno u koju kategoriju spada naknada za vrijeme takvog bolovanaj?

Ako je ograničena s 4225kn ( mislim da sam dobro napisala??) da li to znači ako budem 6 mjeseci prije obaveznog porodiljnog na čuvanju trudnoće da će mi se plaća za obavezni porodiljni i za prvih 6 mjeseci starosti djeteta računati na osnovi prosjeka zadnjih 6 mjeseci koji su već bili bolovane i plaća je smanjena ili će se ipak uzet 6 mjeseci prosjek plaća dok sam još radila prije čuvanja trudnoće.

zahvaljume na pomoći. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Prema HZZO odnosno njihovom tumačenju plaća bi ti se računala prema prosjeku zadnjig 6 mjeseci PRIJE odlaska na čuvanje trudnoće. Dakle, teoretski se može dogoditi da si u tih 6 mjeseci imala bolovanje i manju plaću, pa će ti to smanjiti prosjek. Nažalost oni moraju nekako izračunati prosjek i to su 6 mjeseci prije odlaska na čuvanje trudnoće.

Je to je ustvari izračun stvarne plaće.

Zato curke koje idu na čuvanje nemojte se slučajno vraćat na posao jer će vam se za izraćun uzimat nepovoljan prosjek odnosno ulaziti će vam u zadnjih 6 mjeseci i onaj mjeseci ili koliko ste već bile na čuvanju kad je naknada bila 4250 kn. Naravno ovo sve vrijedi ukoliko vam je plaća veća od 4250 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija