Jump to content

Ispusni ventil plina


metla

Preporučene objave

Molim vas za pomoć ako tko zna, naime prije deset godina priključili smo centralno grijenje u kuću, u to vrijeme se kombi bojler stavljao u kupatilo te nam je ispušni ventil išao u susjedno dvorište koje je bilo u vlasništvu moga oca i koji je to dozvolio. Prije dvije. tri godine to zemljište je prodano i novi vlasanik je sagradio kuću tik do naše, doslovno nam se podvukao pod krov, i na taj način je naš ispušni ventil bio odmah do njegove kuće. Prije par dana isti je prikljucio plin u svoju kuću te je nama danas stigla obavijest da je prilikom definiranja kućnog priključka istog kod nas utvrđen neispravan položaj ispušnog ventila te da smo isti dužni ukloniti u roku od 15 dana. U spisu piše da je položaj ispusta plinskih ispušnih plinova uređen Strukovnim pravilnikom HSUP-P600, koji ja na netu ne mogu pronaći kako bih ga pročitala. Sada mene zanima da li oni stvarno imaju pravo tražiti da mi taj ventil mičemo budući da je on na tome mjestu već deset godina i da nam je ta ista inspekcija priključila plin i odobrila radove, kao i da je susjed došao na zatečeno stanje (nismo mi taj ispušni ventil stavili nakon što je on sagradio svoju kucu, nego je on tamo bio prije nego što je ta kuća izgrađena, tj. tu je bila čistina) ili će nam i za koju godinu imati pravo reći i da srušimo kuću jer najbolje ne vidi na ulicu?? Stvarno vas molim za pomoć ako mi možete kako pomoći ili me uputiti što dalje!!?? Hvala

 

:cita: :hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost možda će Vas moje tehničko gledanje na upit razočarati, ali stvari stoje upravo onako kako ste ih opisali. Mogu Vas samo pitati tko je dozvolio susjedu da Vam se kako kažete podvuče pod krov. Naime kad je gradio kuću morao je od Vas tražiti suglasnost, a Vi ste mu je očito dali.

Što se tiče ispušnog ventila kombiniranog bojlera na taj ste detalj morali razmišljti kad ste davali suglasnost, a ukloniti ćete ga sigurno jer će Vam u protivnom obustaviti isporuku plina, to je po pravilniku ugrožavanje i dovođenje u opasnost stvari i života.

Vaš sljedeći korak je da nađete ovlaštenog servisera plinskih intsalacija koji će Vam iznaći rješenje i za taj posao izdati račun i uvjerenje da je odgovoran za ispravnost izvedenih preinaka instalacija, a kopiju će predati distributeru plina čij ste potrošač .

 

I bi svjetlost. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najljepša vam hvala na odgovoru iako moram priznati da nisam zadovoljna sa istim budući da se u današnje vrijeme poštenje vraća samo šamarom u lice, budući da smo tom istome susjedu dozvolili da sagradi kuću na udaljenosti od jednog metra ( a ne četiri jer bi tako izgubio ulaz u dvorište) ali ne i na udaljenosti na kojoj je on to učinio. Naša greška je opet bila što nismo prijavili njegovu gradnju na međi ali kao što kažem danas svi očito trebamo samo režati jedni na druge i gledati kako drugome otežati život u ionako teškim uvjetima, a ne gledati kako pomoći jedni drugima i olakšati si živote. Nažalost je to tako. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drugi puta pazite što potpisujete.

Ali niste jedina koja je od raznoraznih dotepenaca doživjela ovakav postupak, ma trebate znati oni samo znaju za sebe i ništa drugo njih ne zanima, slatkorječivi su dok treba, a kasnije i sami znate kakvi su.

Međutim u ovom slučaju zatečeno stanje ne mora se i priznati obzirom da se može pretpostaviti da to rješenje može imati negativne posljedice po zdravlje.

Ali u ovom slučaju ima i nekog opravdanog straha svi znamo posljedice koje uzrokuju ispušni plinovi plinskih uređaja iako iz vašeg plinovi odlaze direktno u atmosferu i objektivno nema neke opasnosti.

Ali vi ćete sigurno morati izvršiti promjene na tom ispustu i zato predlažem:

- u uputstvima za postavljanje dimovodnih cijevi koje daje Vaillant ima i opcija prema kojoj se cijev pomoću koljena može preusmjeriti na okomiti izvod i u knjizi uputstva sve je točno navedeno i nacrtano. To znači da vi i izvana možete izvesti prodor kroz nadstrešnicu krova i ispust izvesti kao dimnjak.

Sve elemente za takav ispust mogu se naći u većim trgovinama koje prodaju Vaillantove uređaje tipa aqua LOCK.

Da nebi bilo kasnijih nesporazuma sa osobom koja živi do vas potražite savjet prvenstveno dimnjičara i servisera koji održava vaš uređaj, a zatim i od Gradske plinare zatražite njihovo mišljenje u pismenom obliku.

Jedino na taj način možete spriječiti sve kasnije nesporazume

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija