Jump to content

bogata nasljednica ili mozda ne


slon

Preporučene objave

Kineska poslovica kaže: "Čovjeka ne poznaješ dok s njim ne moraš djeliti nasljedstvo!" Ja sam u istoj situaciji, samo što sam dijete iz prvog braka. Otac je umro i sada me njagova druga žena i kćer hoće razapeti! Rade sve da dobijem,ako već nemože-ništa,onda minimum- nužni dio. Nisam pomogla, to će znalci, ali u svakom slučaju- sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nužni dio je pola od onoga sto bi vam pripadalo kao zakonskom nasljedniku, znači da je 2 nasljednika nećete dobiti 1/2 već 1/4. Za života ne možete tražiti isplatu nasljedstva, zapravo dok je živ, nemate prava na njegovu imovinu, jer je ista isključivo njegova i on može s isto slobodno raspolagati, pa i otuđiti je. Nek vam nešto daruje ako želi...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala puno dali ste mi volju za dalje jer sam cijeli zivot slusala kako nemam nikakva prava. brata i sestru si ne poznam makar zivimo u istom gradu a moji sinovi ne poznaju vlastitog djeda jer mu izgleda nikad nije bilo stalo pa zasto ja nebi uzela sve sto mi zakonski pripada hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa da je situacija i posve idilična, zašto ne biste uzeli što Vam pripada?! Dakle, kao što su Vam već napisali, sve Vam pripada normalno kao i Vašima polubraći ili polusestrama, ako nema oporuke. Oporukom otac može sve ostaviti i npr. planinarskom društvu, crkvi etc., ali uvijek imate pravo na nužni dio, pola onoga što bi Vam pripalo da nije bilo oporuke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija