Jump to content

Sudenje zbog provala


Kyuji

Preporučene objave

Prije nekoliko godina tocnije 1998/99 ulovljeni smo sa ukradenom robom.privedeni na policiju sa tim stvarima i pocela je tortura policije,svakodnevno ispitivanje,maltretiranje,i lupanje.slomili su nas dusevno i tjelesno.

 

priznali smo pljacke za ona mjesta na kojima smo bili,uglavnom je bio jedan kiosk i 3 vikendice.

 

ali pod prisilom policije i visednevnog maltretiranja priznali smo i stvari koje nismo pocinili niti smo znali uopce gdje su ta mjesta.

 

ispitivali su nas odvojeno i na stolu je bila neka knjiga slicna skolskom dnevniku policajac cita i pita dali smo bili tu i tu..a drugi na svaki negativan odgovor udara ali prije svakog udarca na stolu su se nalazile neka gumena palica,bejzbol palica i pistolj..i svaki put smo morali birat sa cim da nas tuku.

 

svi preplaseni i nakon par dana kad smo skuzili od nas 7 da ce najvise dobit batina onaj koji zadnji prizna i njemu su jos i uvalili par ostalih pljacki ali u tom slucaju sam ja ispao taj.da stvar bude gora morao sam od preostale 6 izabrat 3 koji su bili "samnom" u tom djelu.naravno nisam htio nikog izabrat ali nakon 5 sati gledanja kako ih razbijaju odlucio sam nasumicno izabrat njih trojicu makar su se ovi bunili da nek ne biram da ce trpjet batine..ali ja to nisam mogao gledati vise.

 

nakon toga sam ja dobio batine zato jer nisam odma ih "kao otkrio"

 

ali kreteni policijski su tukli po tabanima i nekom samo njihovom metodom da se masnice nisu vidjele..ali i dan danas se osjete posljedice ucestala krv u mokraci itd.

 

jer su nas tukli dok nismo sve priznali sto su oni zahtjevali.

 

preplaseni i u soku pomirili smo se sa tim nerazmisljajuci o kasnijim posljedicama.

 

dobili smo poziv na zagrebacki zupanijski sud i dali svoj iskaz onakav kakav smo dali i na policiji tj.onakav kakav smo potpisali pod prisilom.

 

dugo godina se nije nista dogadalo.

 

ali doslo je to i do opcinskog suda prosle godine i dali smo svoj iskaz tj.obranu i neznajuci za cinjenicu prekasno smo saznali da smo mogli odma na istraznom sudu pobit policijski zapisnik..

 

ali jednostavno zbog straha nismo mogli to ucinit..i na opcinskom sudu smo priznali sva ta djela i to nam je bila greska jer smo se jos uvijek bojali bojimo se i dan danas..

 

jedan je pocinio samoubojstvo jer nije mogao vise trpjet pritisak koliko je to utjecalo psihicki na njega..mi ostali se nekako jos drzimo normalnim koliko smo u mogucnosti.

 

meni,ovom decku koji se ubio i jos jednom ..znaci nama 3 je drzavno odvjetnistvo predlozilo kaznu za svakoga od 4 godine bezuvjetne kazne..ovi ostali njima je predlozena uvjetna izmedu 2-5 godina.

 

mene sad zanima dali je ikako moguce tj.dali bi bilo pametno u ovoj fazi sudenja konacno reci ono sto se dogodilo..s obzirom da trenutno sud ispituje ostecenike od kojih pola nema pojma o cemu se radi a drugi su i zaboravili na to jer je proslo mnogo godina.

 

sud zna da smo mi bili maltretirani i rekao je da zna kako radi policija..

 

ali ima jos jedan problem mi smo vec dali i svoju zavrsnu rijec i opisali tijek dogadaja onako kako nas je sudac ispitivao redom i pobili neke prijasnje izjave koje se nebi dogodile da ja nisam prvo optuzeni pa su me ostali pratili u mojim izjavama..

 

znaci nekako sam uspio smoci snage i lagano krenut u probijanje leda..ali mislim da je to prekasno.

 

zanima me kako bi utjecalo trenutno stanje na sve to da kazemo da ipak nije to istina i kazemo onako kako je ustvari i bilo.

 

ali sa time bi ispalo da smo lagali prvi put mozda bi to sudac shvatio kao laganje..ali smo pod prisilom priznali i zbog straha isto to i ponovili na 2 suda..

 

dali je moguce da nas sud osudi za laganje i mjenjanje iskaza ili se jednostavno pomirit sa "ciscenjem" policijskih ladica i cekat konacnu presudu.

 

i samo da napomene slabih sam zivaca na ovo sve i nemislim bit u zatvoru 4 godine zbog nekoga tko je dobio na placi povisicu zbog "rjesavanja" slucaja ali smo to kasno prokuzili.

 

kako bi sud reagirao da im kazem da nemislim trunut u zatvoru nego da cu odma nakon citanja presude pocinit samoubojstvo

 

oprostite na greskama jer dok sam ovo pisao ispusio sam pola kutije cigarete a vjerojatno ima i gramatickih pogresaka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Istina ce vas osloboditi"

Citat iz jedne religijske knjige.

Istinu ste trebali reci vec na Zupanijskom sudu tijekom sitraznih radnji.

Međutim kako niste trebali ste reći na Općinskom na glavnoj raspravi.

Kako ste rekli da ste već dali završnu riječ, očito je da je sve gotovo i da se samo čeka presuda.

Ako nije sve gotovo, savjetujem ipak da sve kažete istinito . Znači tu i tu krađu jesam, ali te i te nisam.

 

Naravno da će sud smatrati da vjerojatno lažete, ali će ipak i razmisliti o nekim stvarima.

Ono što je najvažnije je da ćete bar znati da ste poduzeli sve što ste mogli

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pridružujem se gornjem postu, ali bih dodao da nema problema koji bi opravdavao tako drastične mjere kao što vi kažete da ćete učiniti ako Vas osude. Ako ste dali završnu riječ i sve priznali, ako ste to priznavali u istrazi i na suđenju, onda ćete vjerojatno biti osuđeni ( napominjem da sud nije vrzan prijedlogom za kažnjavanje koje daje DO ).

 

i ako zavšite u zatvoru sjetite se da će život postojati i kada izađete, da će nebo biti plavo i da će cvijeće mirisati...

još jedan citat iz religijskih knjiga:

"On će otrti svaku suzu s njihovih lica...i neće više biti ni tuge, ni bola, ni žalosti"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm..ajde onda i nije tako strasno..mislim da bi bilo bolje onda mozda da nista ni negovorim jer jedva cekam da se taj sud rijesi..

 

jer zbog tog suda kad sam isao trazit potvrdu o nekaznjavanosti stoji taj sudski proces koji traje vec 9 godina.

 

i ovako nemogu naci pravi posao jer manje vise svi traze tu potvrdu.

 

jedino se nebi slozio sa ovim da i nakon zatvora ima zivota..

 

ima ga to je istina ali ne za mene sigurno..

 

znaci sad imam 27 godina..kad bi izasao iz zatvora imao bi 31 godinu..vjerujem da bi ionda jos teze nasao posao..i sto bi sa tim sud postigao da bi prezivio morao bi radit opet neke glupe poslove po 2 dana a sa tim se nemoze prezivjet.

 

spomenuo sam to i u zavrsnoj rijeci..

 

rekao sam da se iskreno kajem i da mi je zao sto se to sve dogodilo..mladost ludost sklonost alkoholu,u tom momentu nisam razmisljao o posljedicama niti mi je razum opijen alkoholom mogao shvatit da cinim nesto ruzno.

 

takoder sam spomenuo da je vec proslo mnogo godina od tih dogadaja i da je vrijeme ucinilo svoje.nikad vise mi nebi palo na pamet nesto takvo uciniti.

 

jedino mi ide stvarno na zivce sto taj sud traje vec 9 godina 4 puta sam dobio otkaz jer svi moji bivsi sefovi nisu imali razumijevanja za moje preceste odsutnosti sa posla zbog odlaska na sud.

 

sad trenutno radim povremene poslove bas zbog toga da mi se opet ne dogodi slicna stvar u vezi otkaza.

 

zelim samo neka taj sud vise zavrsi cim prije.da znam na cemu sam.

 

nasao sam jedan odlican posao ali sam ga morao odbit jer svaki mjesec moram se pojavit na sudu..a posto bi taj posao bi na brodu bas mi se nepliva svaki mjesec preko atlantika da bi se pojavio na sudu.koji traje nekih 20 minuta.

 

samo mi fali jos da izdaju tjeralicu zamnom zbog nedolaska na sud.

 

razmisljam da bi pitao suca i objasnio mu situaciju ako bi se on slozio sa tim da vise netrebam dolazit ja bi prihvatio taj posao.

 

ali opet je pitanje ako se u meduvremenu sud zavrsi i moram u zatvor kak cu se javit ako cu bit negdje tko zna gdje na pucini.

 

kako uopce stoje u praksi takve stvari ide li se odma u zatvor ili i tu ima nekakvih dodatnih procesa.

 

sto ce bit sa sudskim troskovima..jer vecina stvari je vracena sve osim cigareta koje smo popusili trgovci su dobili odstetu od osiguranja i nitko ne potrazuje privatnu tuzbu u smislu placanja stete znaci ne terete nas za ta djela.

drugi ostecenici koji su dosli ustvari nisu ni znali da su pokradeni..onda je i sam sudac shvatio da u tom procesu nije sve kako bi trebalo bit nego da je puno toga natovareno bez veze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kyuji je napisao"....ali pod prisilom policije i visednevnog maltretiranja priznali smo i stvari koje nismo pocinili niti smo znali uopce gdje su ta mjesta.

 

ispitivali su nas odvojeno i na stolu je bila neka knjiga slicna skolskom dnevniku policajac cita i pita dali smo bili tu i tu..a drugi na svaki negativan odgovor udara ali prije svakog udarca na stolu su se nalazile neka gumena palica,bejzbol palica i pistolj..i svaki put smo morali birat sa cim da nas tuku.

 

svi preplaseni i nakon par dana kad smo skuzili od nas 7 da ce najvise dobit batina onaj koji zadnji prizna i njemu su jos i uvalili par ostalih pljacki ali u tom slucaju sam ja ispao taj.da stvar bude gora morao sam od preostale 6 izabrat 3 koji su bili "samnom" u tom djelu.naravno nisam htio nikog izabrat ali nakon 5 sati gledanja kako ih razbijaju odlucio sam nasumicno izabrat njih trojicu makar su se ovi bunili da nek ne biram da ce trpjet batine..ali ja to nisam mogao gledati vise........"

......"ali kreteni policijski su tukli po tabanima i nekom samo njihovom metodom da se masnice nisu vidjele..ali i dan danas se osjete posljedice ucestala krv u mokraci itd.........."

 

Ma ljudi moji jeste li vi normalni da takve stvari puštate......... pa ovakve stvari sam vidio samo u filmovima. Višednevna premlačivanja pištoljima, bejzbol palicama......... ma daj ne ........... Pa to je inkvizitorski postupak iz.........rimskog, ops prethistorijskoga doba.

I sada na kraju suđenja na ŽUPANIJSKOM sudu. Ajde budi iskren i napiši šta ste to napravili, i koji su MATERIJALNI dokazi protiv vas "jadnih i nevinih".

I opet bez dokaza se pljuje po policiji.

:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da se u policiji može dobiti koji šamar ili slično može se i povjerovat. da ste dobili onolike batine sa bezbol palicama, pendrekima po tabanima i slično a da poslije niste potražili liječničku pomoć čisto sumnjam,a vjerujem da ne bi ni sud povjerovao. gore Vam je Tomascon napisao da s obzirom na vrijeme koje je prošlo a da niste počinili novo kazneno djelo, da je šteta nadoknađena i drugo sud će Vam vjerovatno dosuditi najblažu kaznu, odnosno uvjet, tako da nema potrebe da razmišljate o nekim drastičnim potezima prema sebi. je, policajaca ima svakakvih i poštenih i onih manje a i u mirovinu se dolazi po raznim kriterijima. 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija