Jump to content

isključenje prvih


gargool

Preporučene objave

zanima me moželi se žena i dijete iz prvog braka isključiti ikako iz muževog nasljedstva tako da svo njegovo imanje nasljede njegova sadašnja žena i djeca s kojima živi već od razvoda s prvom ženom.Npr. da ako on u darovnici sve svoje pokloni sadašnjoj ženi jeli to mogu pobiti na sudu njegova bivša žena ili djeca iz prvog braka.od svog razvoda do danas svaka alimentacija je uredno plaćena tako da sada smatramo da oni više nemaju šta potraživati od njega,plus sve što sada ima je stekao nakon prvog braka dakle u braku sa sadašnjom ženom. :-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto fuj? Žena iz prvog braka ne nasljeđuje, dijete iz prvog braka nasljeđuje osim ako ga vaš muž oporukom ne isključi iz nasljedstva tj. ostavi sve djetetu iz vašeg braka i/ili vama,ili ugovorom o darovanju, dosmrtnom uzdržavanju...,iako dijete iz prvog braka može tražiti nužni dio,ako mu se isplati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iscrpljena

Aktivan

 

 

 

Pristupio: 18/6/2007

Broj objava: 11

 

 

Re: isključenje prvih

Nešto mi pitanje zvuči jaako poznato...

Prema mojim saznanjima stvar bi trebala biti slijedeća:

Vlasnik raspolaže svojim vlasništvom po svojoj slobodnoj volji, može ga prepisati i na susjedu ako želi.

Postoji pojam koji se naziva "gruba nepravda", i zakonsko pravo na nužni dio djece vlasnika, te mislim da bi djeca tog sjajnog oca mogla potraživati nužni dio.

Ako gospodin umre bez oporuke, imovinu dijele supruga i djeca, bez obzira u kojem braku (ili van braka) su djeca rođena.

Redovita uplata alimentacije (uzdržavanje djece)nema ama baš ikakve veze s nasljedstvom na koje djeca imaju pravo svojim rođenjem!

Bivša supruga nema prava naslijeđivanja, i može se pojaviti u eventualnom sporu jedino kao zastupnik svoje malodobne djece, ukoliko bi bilo potrebno potraživati nužni dio.

A što se tiče osobe kaja ima namjeru pokloniti svu imovinu svojoj novoj supruzi, s namjerom da isključi djecu iz prvog braka, samo dodajem - jadno. Supruge i nisu baš tako pouzdane, a ako tko ima pravo "spiskati" vaš životni trud, onda su to ipak djeca.

 

 

11:58 20/2/2008

newbie

Veteran

 

 

 

Pristupio: 26/3/2007

Broj objava: 695

 

 

Re: isključenje prvih

1. potpuno jednako pitanje istog upitopostavljača je postavljeno u Nasljednom, stoga bi bilo lijepo da moderatori to riješe na već uvriježeni način kako i inače postupaju sa dupliciranim temama

 

 

2. Na dio pitanja: "..svaka je alimentacija uredno plaćana tako da sada smatramo da oni više nemaju šta potraživati od njega..." ste odgovor dobili: roditelj je dužan uzdržavati djecu, živio s njima ili ne.

 

Kako bismo izbjegli suvišno moraliziranje glede tog dijela koji je istaknut u otvarajućem postu, a odnosi se na objašnjenje osobnih motiva i stavova osobe koja je pitanje postavila i time samo naglasila i tu komponentu vratimo se samom pitanju:

 

- postoje supruge i bivše supruge, prve mogu nasljeđivati po defaultu, potonje ne i to je već odgovoreno i u nasljednom pdf-u

 

- ono što nije odgovoreno do sada a glede poimanja obiteljske problematike: ne postoji transfer predhodnog a u svezi djece- ne postoje sadašnja i bivša djeca, već samo: djeca, koja su u tom statusu jednaka.

 

Kako postati "jednakiji" u smislu apsolutnog isključivanja "bivše" djece iz nasljedstva, odgovor ćete prije dobiti tamo gdje ste pitanje već prije i postavili.

 

 

 

14:09 20/2/2008

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie :hvala:, nije neka isprika, ali eto ...nismo savršeni pa nam se dogodi da ponekad reagiramo kao američka konjica. Srećom, nema žrtava. :-D

 

Gargoole, molim Vas pročitajte pravila foruma i ne otvarajte istovjetna pitanja na više foruma.

 

S obzirom da pitanje ne mog rasparcelirat, ostavljam ga ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nužne nasljednika možete isključiti oporukom, ako smatrate da su se teže ogriješili prema vama tako što su povrijedili neku svoju zakonsku ili moralnu obvezu koja proizlazi iz obiteljskog odnosa.

Samo pazite, nije relevantan baš svaki grijeh, on mora biti teži, a ako nakon vaše smrti dođe do spora o tome, odlučiti će sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija