Jump to content

električni stup


brundo

Preporučene objave

Ako je stup postavljen ranije, odnosno ako se on već duže vrijeme nalazi na privatnom posjedu, moguće je da je to regulirano ugovorom o pravu služnosti za koji se HEP pobrine da je na bazi jednokratne isplate.

 

U koliko je to novopredviđeno mjesto, stup bi tek trebao biti postavljen na privatan posjed, vlasnik može , zakonom definirano, zahtjevati naknadu prava služnosti npr. 10% vrijednosti zemljišta godišnje na kome se ostvaruje to pravo.

 

Naravno nemojte se zavaravati, HEP nikada nije potpisao takav ugovor. Uglavnom se pronađe rješenje u obliku prvog slučaja ili jednostavno, traje vremenski duže, pronađe alternativno tehnički izvodljivo rješenje.

 

I bi svjetlost. :ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, HEP će Vam napraviti izračun premještaja stupaa Vi možete probat dogovorit da izvedete građevinske radove vezana za premještaj stupa. Može Vas ispasti jeftinije ako sami odradite građevinske radove ukoliko se radi samo o izmicanju stupa, ali ako se radi tehničkih uvjeta mora izmjestiti dio NN mreže (nekoliko stupova), što iziskuje dodatne troškove vezane za kabelski snop ili klasične gole vodiče, troškovi bi se mogli popesti visoko. Moraju se uključiti elektromontažni radovi, rad auto košare, kamiona dizalice, itd...

U koliko Vas interesiraju moguća rješenja za Vaš slučaj pošaljite mi pm.

 

I bi svjetlost ! :ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija